HTML

Friss topikok

Olvasó mobil vakoknak

2008.02.06. 09:26 bellini

Mobiltelefonunkra olyan programot telepíthetünk, amely képes elolvasni az írott szövegeket. A programot a vakok és a gyengén látók életét igyekszik megkönnyíteni.

A KNFB Mobile Reader  -így hívják az új programot- őse a 2006-ban megalkotott KNFB Reader Classic, amely egy kamerával kiegészített PDA és egy szöveg felolvasásra is képes optikai karakter felismerő programot kötött össze. Az új eszköz nem csak újságok, étlapok vagy telefonkönyvek információinak beolvasására képes, hanem képes különböző papírpénzeket is felismerni. A szoftver hiányosságai közé tartozik, az hogy nem minden estben képes felismerni a nagybetűkkel írt szövegrészeket és a színes nyomtatványok olvasásával is nehezen boldogul. Az erősségei közé tartozik, az a sajátossága hogy, bárki külön kereshet a szövegekben vagy akár egyetlen mondatban meghatározott szavak vagy fogalmak után, akár a szöveg felolvasása közben is.

A szakemberek szerint a jövőben az új program képes lesz az emberi arcok megkülönböztetésére, valamint később akár mobil fordító gépekként is megállhatják a helyüket. Az új KNFB Mobile Reader február közepétől már megvásárolható az Egyesült Államokban, igaz egyelőre csak az angol nyelvű verziója lesz elérhető. A rendkívül hasznos program alkotói szerint még 2009 előtt több nyelven is elérhetővé válik. A legnagyobb hátrányát egyelőre a borsos ár jelenti. A KNFB Mobile Reader szoftver 1600 amerikai dollár, ehhez jön még a Nokia N82, ami szintén nem olcsó, Európában átlagosan 440 euróba kerül.

Szólj hozzá!

Címkék: mobil kütyü hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr34327448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása