HTML

Friss topikok

Milyen színű autót vásárolunk ?

2008.02.06. 09:54 bellini

Az autóvásárolók egyre ritkábban vásárolnak ezüstszínű autót. A semleges színű autók azonban jobban megtartják a befektetett összeget. Nemzetközi szinten azonban, még mindig az ezüst tarol.

Egyre kevésbé választanak az autóvásárlók vásároláskor ezüst színű autót, azonban nemzetközi szinten még mindig az ezüst a kelendőbb. Ázsiában 30%-a az eladott autóknak ezüst színű, ez az arány Európában 29%-ék, Dél-Amerikában 25%-ék, Észak Amerikában 18%-ék, derült ki a DuPont tavalyi felmérése alapján.

Az elemzők arra számítanak, hogy a narancs, a barna, az aranyozott és a sárga színek jönnek majd ismét divatba. Az intenzív színek leginkább a sportautóknál fordulnak majd elő, valamint a női autóknál.

A DuPont 2009-es várakozásai szerint igencsak népszerű lesz majd az ezüst kombináció a kékkel és a zölddel, valamint a metalizált világos barna szín. A szürke is piros, kék és bíborvörös árnyalatot kap majd.

A kék szín árnyalatai egyre népszerűbbek lesznek, míg a piros a narancssárgával lesz egybehangolva. Ezek mellett a csillogó sárga és narancssárga színt egyre többen fogják majd megkedvelni, figyelembe véve, hogy a kis kategóriájú autók egyre nagyobb teret hódítanak.

Az autókereskedők nagy figyelmet tanúsítanak a szín kiválasztásában: „A legnehezebb dolog a szín kiválasztása. Másrészt, mindenki a legjobbat választja: a legjobb motort, és a legnagyobb kerekeket.” – nyilatkozta Gert Hildebrand, a BMW Mini márkájáért felelős designere. A tervezők a szín esztétikumát is figyelembe kell vegyék. A fekete az autó formáit adja ki, míg az ezüst enyhíti, a kék pedig csökkenti az autó méreteit.

„Ha egy autót fehérre festek, akkor annak formája tökéletes kell, hogy legyen. Ha egy autót csúf fehérre festek a végső hatás katasztrofális lesz.” – tette hozzá Hildebrand.

A semleges színek azonban most is megmaradnak, mivel ezek a színek tartják meg leginkább a befektetett pénzt. Ahogy az autó ára növekszik, úgy a színe is egyre semlegesebb. Az autóvásárolók ízlése igencsak konzervatív.

Írjátok meg nektek melyik szín a kedvencetek.

Szólj hozzá!

Címkék: blog autó blabla érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr96327475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása