HTML

Friss topikok

Régi erdélyi fényképek Pécsett

2008.01.28. 10:02 bellini

A Mecseki Fotóklub Halász Rezső galériájában 2008.január 15-én Meggyesi György a Magyar  Fényképész Ipartestület elnökségi tagja nyitotta meg KÖRTESI KÁROLY (1907. Zilah - 1979. Marosvásárhely)

fényképészmester életmű kiállítását. A több száz tekercsfilmből, több ezer 10x15 cm-es üvegnegatívból, színes felvételből álló hagyatékból történt válogatás után digitális technikával készültek az A/4-es méretű reprodukciók. Zilah, Marosvásárhely, Szováta, Borszék, a Békás szoros és más erdélyi tájak, városok, portrék és csoportképek láthatók az 1930-1944 között készült felvételeken. A kiállítás 2008.február 24-ig tekinthető meg a Civil Közösségek házában, Pécs, Szent István tér 17. szám alatt.

A veszprémi  a  HEMO-ban  is nyílt  egy  fotótörténeti  kiállítás,  a  Hemo  szervezésében és  a  Hemo  Fotóklub  közreműködésével. Régi  fényképezőgépeket,  régi  fotókat, házi  fotólabor  berendezést  és  egy fényképész műtermet láthatnak az érdeklődők, a  múlt  század elejéről. Megtekinthető  február  07-ig.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír kiállitás

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr85314464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása