HTML

Friss topikok

Coolio a velencei karnevál angyala

2008.01.28. 19:03 bellini

Több ezer maskarát viselő ember és turista gyűlt össze a karneválra, Velencébe. A viharos multú amerikai rapsztár, Coolio volt idén az angyal, aki a hagyomány szerint leereszkedik a 99 méteres harangotorny tetejéről és ezzel megnyitja a karnevált. Ezrek nézték a Szent Márk téren, ahogy földet ér.

Elkezdődött a karnevál Velencében. A csatornák partján több ezer, hagyományos jelmezt viselő ember étál, a turisták elözönlötték a várost. A karnevál ezer éves hagyomány, pogány ünnepekből finomodott a mostani, díszes, maszkos felvonulássá.

A hagyomány része az angyalröptetés. Minden évben leeresztenek a Szent Márk térre a harangtoronyból egy angyaljelmezt viselő nőt. Idén azonban, rendhagyó módon nem nőt, hanem Cooliót, egy fekete amerikai rapsztárt eresztettek le a 99 méteres toronyból.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír buli party rendezvény érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr96315160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása