HTML

Friss topikok

Rákot okozhat a fiataloknál a szolárium

2008.01.18. 10:47 bellini

Azoknál a fiataloknál, akik rendszeresen járnak szolárumba, 98%-al magasabb a bőrrák kialakulásának esélye, figyelmeztet a Queensland Institute of Medical Research.

Azok a személyek akik 35 év alatt vannak és rendszerességgel eljárnak szoláriumba 98%-al veszélyeztetettebbek a bőrrák valamelyik formájával szembe, derült ki az ausztráliai Queensland Institute of Medical Research munkatársainak tanulmánya alapján.

A dermatológusok szerint aki sokat szoláriumozik hamar feléli a sugárzásokkal szembeni védettségét, aminek következtében hamarabb megbetegszik.

Egy órai szoláriumozás után annyi ellenállást veszítünk a szervezetünkből, mint egy teljes heti napon való sétálás után.

Az Ausztráliában élők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, két személyből egynél kimutatták a bőrrák valamelyik formáját. „Az esetek 12%-62%-ban a diagnosztizált elváltozások a szoláriumnak tudhatok be.” - nyilatkozta Louisa Gordon, a Queensland Institute of Medical Research munkatársa.

Egyetlen szoláriumi látogatás 22%-al megnöveli a melanoma kialakulásának esélyét, ami a bőrrák legveszélyesebb formája, vélik az orvosok. „Egyre több ember megy el szoláriumozni, anélkül, hogy tudná milyen veszélyeknek teszi ki magát. A szolárium UBV sugarakat bocsát ki, ami veszélyesebb mint a napsugár.” – tette hozzá Louisa Gordon.

A szolárium veszélye annál nagyobb minél fiatalabb a személy. „Ez azért van, mert minél fiatalabb az ember annál többet ül a napon. Az emberek egy bizonyos mértékű napvédettséggel születnek. Ezt el lehet egy év alatt használni szoláriumozással, vagy kitarthat egy egész élet alatt ha nem járunk sozláriumba.”

Szólj hozzá!

Címkék: hír egészség életmód érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr33301913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása