HTML

Friss topikok

Holnap nyit Budapesten az óriás IMAX-mozi

2008.01.16. 18:29 bellini

Az Aréna Plazában található moziban az érdeklődőknek 23 terem nyújt kikapcsolódást, köztük 5 úgynevezett VIP-terem és egy úgynevezett IMAX-terem.

A budapesti Aréna Plazában csütörtökön megnyíló megaplex mozi Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legmodernebb filmszínháza - mondta Mooky Greidinger, a Cinema City International (CCI) tulajdonosa szerdán Budapesten.

A CCI tulajdonosa beszámolt arról, hogy a társaság 1997 decemberében nyitotta meg első moziját a budapesti Csepel Plazában. Jelenleg Közép-Kelet-Európában mintegy 530 mozitermük van, más országok mellett Csehországban, Bulgáriában, Lengyelországban, valamint Romániában.

A VIII. kerületi Kerepesi úton felépült Aréna Plazában található, megközelítőleg 10 millió eurós költségvetésű moziban a 3D-s és a 2D-s filmek maximális választékát szeretnék kínálni: a 3 dimenziós IMAX-rendszerű filmek elsősorban oktatási célú természettudományos alkotások, míg a 2 dimenziós filmek igazi hollywoodi kasszasikerek - mondta Greidinger. Játékfilmeket is fognak 3D-ben vetíteni, de egyelőre nem tisztázott, hogy ez mely filmek esetében lesz lehetséges - tette hozzá.

Arra a kérdésre, mekkora konkurenciát jelent a Westend City Centerben működő 3D-s moziterem a Cinema City International számára, azt válaszolta, hogy a világon mindenhol digitális forradalom van. Ebbe a CCI is belépett: az 530 vetítőteremből ötvenet digitális vetítésre fognak átállítani.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az IMAX-rendszer nem hasonlítható össze a 3D-s vetítéssel: eltér a vetítővászon mérete, más az elhelyezés, a hangminőség, s míg a digitális 3D százezer euróba kerül, addig az IMAX-rendszer 1,7-1,8 millió euróba.

Az Aréna Plazában található moziban az érdeklődőknek 23 terem nyújt kikapcsolódást, köztük 5 úgynevezett VIP-terem és egy úgynevezett IMAX-terem. A 400 néző befogadásra alkalmas IMAX-teremben, ahol speciális szemüveggel élvezhető a térhatás, 40-45 perces ismeretterjesztő filmeket láthat a közönség. A nyitást követő első két hónapban A mélység titkai című film mellett a C. Rex című, dinoszauruszokról szóló alkotást is vetítik.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: média mozi magyar hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr59299949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása