HTML

Friss topikok

Az elmúlt esztendõ legjobbjai a Fonogram Díjátadón!

2008.01.14. 17:37 bellini

A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége idén is megrendezi a magyar zeneipar legnagyobb ünnepét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet. Az elegáns díjátadónak ebben az évben is a Millenáris Teátrum ad otthont; az eseményt élõben közvetíti a Magyar Televízió. 2008. január 23-án, szerdán, este 8 órai kezdettel tudhatjuk meg, kik bizonyultak a legkülönbözõbb mûfajok (rock, pop, jazz, világzene, stb.) legjobbjainak az elmúlt esztendõben.

A nyerteseket két héten át tartó, többlépcsõs procedúra során a szakmai zsûri választja ki az elmúlt két évben megjelent és megismert albumok közül, tizenhét kategóriában. Az egyes kategóriák listáját megtekintheti ITT.

Elsõ körben egy több mint 200 fõs, újságírókból, zenei, technikai és kereskedelmi szakemberekbõl, stb. álló Jelölõbizottság, illetve a kilenc tagú, szûk szakmai csapat, a Fonogram Bizottság szavazatai alapján alakul ki kategóriánként az öt-öt jelölt. A folyamatnak ez a része már zajlik, és 2008. január 14-én zárul. A jelöltek január 15-én kerülnek nyilvánosságra a Fonogram - Magyar Zenei Díj www.fonogram.hu címen elérhetõ weboldalán.

A különbözõ kategóriák jelöltjei közül - egy kivétellel - a kilenc tagú Fonogram Bizottság szavazatai döntik el, ki lesz a nyertes, azaz hogy kik kapják az idei Fonogram díjakat, a mûvészi kivitelezésû aranyozott mikrofonokat, valamint a UPC ajándékát, a díjazottanként 500 ezer forintot.

Az egyetlen kivétel az "év hazai dala" kategória, amelynek gyõztesét az öt jelölt közül a Danubius rádió weboldalán on-line szavazás keretében a közönség dönti el.

A kategóriák nyerteseire az esemény idõpontjában, élõ adásban derül fény.

A Gálaest nézõi a díjak átadása mellett a hazai könnyûzenei élet legnépszerûbb elõadóinak élõ fellépését is láthatják, a mûfajok igen széles skáláján. A fellépõk teljes listáját megtekintheti ITT.

Az esemény további támogatói a Velvet, a Plazmamédia és a Nemzeti Kulturális Alap.

Szólj hozzá!

Címkék: média zene magyar hír díjátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr80297244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása