HTML

Friss topikok

CASTING minden - óriási siker a díszbemutatón - Tímár Péter új filmje a mozikban

2008.01.10. 00:05 bellini

Óriási sikerrel, négyszeres teltházzal mutatták be Tímár Péter, az Egészséges erotika, az 510.000-es nézőszámot produkáló Csinibaba, a Csapd le csacsi, a 6:3, a Zimmer Feri, vagy akár a Le a fejjel c. nagysikerű filmek rendezőjének újabb közönségfilmjét, a CASTING minden-t, mely 2008 január 10-én kerül a mozikba.

Az eseményen a színészeken és énekeseken túl a szakma színe-java is megjelent, többek között Andy Vajna, Jancsó Miklós, Sándor Pál, Kapitány Iván, Pataky Ági és Kovács Gábor, Goda Kriszta és Kerényi Imre is kíváncsian várta kollégájuk alkotását.

A film két főszereplőjét sajnos a betegség ledöntötte a lábáról, de Oláh Ibolya komoly hangszálgyulladása ellenére is kora estétől mosolyogva válaszolt az újságírók, riporterek kérdéseire.

Kern András mindenkinek üdvözletét küldte, megüzente, hogy lélekben a többi színésszel van, de orvosa nem engedte, hogy a késői időpontban olyan helyre menjen, ahol nagy tömeg van.

Márpedig tömeg volt, négy terem telt meg, még a lépcsőkön is ültek, annyian voltak kíváncsiak a Castingra. A rendező, a producer és a színészek pedig alig győzték fogadni a film után a gratulációkat.

Az estét végül a szereplők meglepetésprodukciója koronázta meg, hiszen - Ibolya kivételével - mindannyian előadták a filmbeli tehetségkutatón énekelt dalukat. A vendégek pedig együtt énekeltek és tapsoltak a fiatal tehetségekkel a Corvin mozi előcsarnokában.

Úgy tűnik, beigazolódott Tímár Péterék elképzelése, amikor úgy gondolták: miután évek óta nem készült igazán nagy sikerű zenés magyar film, ráadásul a tehetségkutatók időszakában a téma is nagyon adja magát, ezt az adósságot mindenképpen rendezni kell.

A garantáltan minden korosztályt megmozgató, vidám, érzelmes, zenés filmvígjátékban egy képzeletbeli tévécsatorna énekes tehetségkutatóját, a Sztárhangárt olyan színészek játékán keresztül ismerhetjük meg, mint: Kern András, Oláh Ibolya, Oroszlán Szonja, Puskás Péter,

Fekete Linda, Szente Vajk, Pataki Szilvia, Vágó Zsuzsa, Csórics Balázs, Reviczky Gábor, Szacsvay László, Scherer Péter, Vallai Péter, Balázsovits Edit, Kútvölgyi Erzsébet, Kecskés Karina, Tóth Éva, Janza Kata, Steiner Kristóf és még sokan mások.

Mai köntösbe bujtatott örökzöld slágerekkel és remek színészi alakításokkal várja a mozinézőket 2008 első nagy magyar filmje: a Casting minden.





„CASTING minden”

          

ZENÉS  FILMVÍGJÁTÉK

                                                                    

Tímár Péter új filmje

 

 

Rendező:                    Tímár Péter
Forgatókönyv:           Kern András, Pataki Éva, Egressy Zoltán és Tímár Péter
Producer:                  
Losonczi Gábor                                                                                                       Operatőr:                         Csukás Sándor
Vágó:
                        Tímár Péter

Szereplők:                  KERN ANDRÁS, OLÁH IBOLYA, OROSZLÁN SZONJA, PUSKÁS PETI,  REVICZKY GÁBOR, SCHERER PÉTER, VALLAI PÉTER, KÚTVÖLGYI ERZSÉBET, BALÁZSOVITS EDIT, FEKETE LINDA, KECSKÉS KARINA, TÓTH ÉVA, SZACSVAY LÁSZLÓ, IGÓ ÉVA, SIPOS IMRE, LENGYEL FERENC, MÓZES BALÁZS, SZENTE VAJK, PATAKI SZILVIA, VÁGÓ ZSUZSA, JANZA KATA, STEINER KRISTÓF  és még sokan mások.

 

Egy tévétársaság énekes tehetségkutató versenyt hirdet, elindul a Sztárhangár.

 

Novai Rezső (Kern András), egy hajdan szebb napokat látott dalszerző, énekes és zongorista. Miután évekkel ezelőtt a feleségét balesetben elveszítette,  megcsömörlött, magánélete kisiklott,  visszahúzódó  és zárkózott emberré vált. Egy régi bérházban él egyedül. Kis presszóban zongorázik estéről-estére, a barátai is onnan kerülnek ki. Egyetlen dolog érdekli a zongorán kívül, a lóverseny.

Ormos Katinak (Oláh Ibolya) minden furfangjára szüksége van, hogy meggyőzze Rezsőt, készítse fel őt a dalversenyre. Kati egy nevelőotthonban takarítónő, abban az árvaházban, ahol addigi életét töltötte.  Rezsőhöz egy hivatásos  énektanárnő,  a férfi régi szerelme  - Juli (Tóth Éva) -  küldi,  mert ő  nem  volt képes megbirkózni a lány erős személyiségével. Rezső először hallani sem akar a tanításról, ám Kati  - nevelőtanára, a Dadus (Kútvölgyi Erzsébet – “Anyácska”) hatására - nem hagyja magát, nyakára jár a férinak. Kideríti  Rezső címét, elmegy a lakására, reggelit készít neki, mindent bevet, hogy rábeszélje, foglalkozzon vele. Végül sikerül.

 

Elindul a verseny…

 

Hogyan folytatódik innen Rezső és Kati élete? Hiszen egyikük már feladta ambícióit, másikuk pedig – pont ellenkezőleg – mindenáron csúcsra akar törni. Gyűlölet vagy szeretet, szerelem vagy barátság, minden vagy semmi, rengeteg a talány. Bár nem ismeri el, és nem is akarja, Kati életre kelti Rezsőt, a lány pedig  elindul a karrier, a sztárság felé. Keményen dolgoznak a sikerért, és ez egyre közelebb hozza egymáshoz a két különös embert…

 

A modern Kati , és a nosztalgia világába menekült Rezső kapcsolatából sok-sok kedves humor származik. Rezső, aki titokban bele is szeret a lányba, egy csodálatos dalt komponál Katinak a döntőre…

 

Közben  megismerjük a verseny további szereplőit, fiatalokat, akik hírnévre, elismerésre vágynak.

 

A filmben a 80-as évek újra hangszerelt örökzöld dallamai mellett az emberi kapcsolatok minden típusa felsorakozik, megismerhetjük a törtető sajtófőnököt Oroszlán Szonja személyében, a hírnévre vágyó pizzafutárt, akit Puskás Peti alakít és akit egy rövid románc erejéig Ormos Katival is összehoz a kedves történet. Persze a remek fiatal énekes-színészek alakítása mellett a régi „öregek“ is hozzák a tőlük megszokott színvonalat, jó esély van rá például, hogy Szacsvay László filmbeli kedvenc szava akár szállóigévé is válhat...

 

A filmet a

Tv2 stúdiójában, az első Megasztár díszletében forgatták, persze ez csupán egy helyszíne a garantáltan minden korosztályt megmozgató, vidám, érzelmes, zenés vígjátéknak, melyről 2008. január 10-től bárki meggyőződhet, ekkor kerül ugyanis a Casting a mozikba.         

Jó szórakozást!

 

Az alábbi dalok feldolgozásai hallhatóak a filmben (a filmben énekli):

 

Darabokra törted a szívem: Demjén Ferenc – Bergendy (Pataki Szilvi)

Mélyvíz: Demjén Ferenc - Menyhárt János - Herpai Sándor - Lerch István – V-Motorock (Csórics Balázs)

El kell, hogy engedj: Demjén Ferenc (Oláh Ibolya)

Egy rozoga ház: Demjén Ferenc - Latzin Norbert – Eszményi Viktória (Pataki Szilvi)

Fekszem az ágyon: Demjén Ferenc - Menyhárt János - Herpai Sándor - Lerch István – V-Motorock (Fekete Linda)

Hotel Menthol: Fenyő Miklós - Novai Gábor – Hungária (Puskás Peti)

Szólj rám ha hangosan énekelek: Presser Gábor - Adamis Anna –LGT (Oláh Ibolya-Kern András)

Mondd mire van: Presser Gábor - Adamis Anna – LGT (Vágó Zsuzsi)

Szeress nagyon: Barta Tamás - Adamis Anna – LGT (Puskás Peti)

Érints meg engem: Freinreisz Károly - Adamis Anna – LGT (Közös dal kivéve Kern András)

Vándor milyen az út: Németh Zoltán - Tardos Péter – Apostol (Csórics Balázs)

Azon a szombat éjszakán: Tardos Péter - Markó András – Gemini (Szente Vajk)

Szóljon a zene: Komár László (Vágó Zsuzsi)

Folyóparton ülve: Papp Tamás – Skorpió (Szente Vajk)

 

Volt egyszer egy lány: Illés Lajos - Bródy János – Koncz Zsuzsa (Oláh Ibolya)

Előre nézz babám: Bródy János - Freinreisz Károly – Koncz Zsuzsa (Fekete Linda)

Ördögből angyal lehetnél: S. Nagy István - Auth Ede – Mátrai Zsuzsa (Oláh Ibolya)

Még egy utolsó fröcsöt: Bus József - Jaminszky László (Kern András)

Lady Carneval: Tardos Péter (Hermann Gábor)

Ég és föld között: Bódi László – Koncz Zsuzsa (Koncz Zsuzsa video klipp)

Valaki kell, hogy szeressen: Illés Lajos, Bródy János – Koncz Zsuzsa (Pataki Szilvi)

Szép álmok vége: Illés Lajos, Bródy János – Koncz Zsuzsa (Pataki Szilvi)

 

 

www.casting-mozi.com

2 komment

Címkék: film premier magyar bulvár színész hír sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr96291573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bellini · http://doily.hu 2008.01.12. 09:51:18

Nem nyúlták le a szövegem, a cikk egy sajtóközlemény.
süti beállítások módosítása