HTML

Friss topikok

Meghalt a világ legöregebb embere

2007.12.17. 09:37 bellini

117 évesen meghalt a világ legöregebb embere, Grigori Nestor, aki Ukrajnában, Lvov régiójában lakott. A hírt vasárnap reggel Starâi Iarâciv község polgármestere közölte.

A polgármester szerint Grigori Nestor halála előtt semmilyen egészségügyi problémával nem küszködött.

Grigori Nestor egészen idős koráig dolgozott, a falú pásztora volt és megrögzött agglegény. Amikor arról kérdezték mi hosszú életének titka az idős férfi a szabadságra hivatkozott, örvendett, hogy sosem nősült meg, annak ellenére, hogy mindvégig nagy figyelmet fordított a szebbik nem iránt.

Nagyon szerette a népdalokat, de nem csak az ukrán népdalokért volt oda, az orosz, német és lengyel népdalokat is egyaránt szerette.

A Rekordok Könyvének képviselői elismerték Grigori Nestort mint Ukrajna legidősebb emberét, és megígérték, hogy nevét felveszik a könyvbe, azonban ez nem sikerült. A férfi korát a helyi templom és útlevele adatai alapján állapították meg, amibe 1891 március 15 volt beírva.

Szólj hozzá!

Címkék: blog hír blabla érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr59266600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása