HTML

Friss topikok

2012-ben múzeuma lesz az Oscar díjaknak

2007.11.09. 13:53 bellini

A francia Christian de Portzamparc az Oscar díjjak, valamint minden idők legnagyobb filmtörténeti múzeumát fogja megtervezni, adta hírül csütörtökön az Amerikai Filmakadémia.

Sid Ganis, az Amerikai Filmakadémia vezetője azt reméli, hogy a munkálatok már 2009-ben elkezdődhetnek, így a hatalmas múzeum 2012-re befejeződhet. A Hollywood szívében felépülő múzeum 3,24 hektáron fekszik majd.

A múzeum tervrajzait még nem készítették el, még a költségvetési terveit sem vázlatozták, nyilatkozta Ganis és Portzamparc. A felépülendő múzeum a Hollywood felírat felé tekint majd.

De Portzamparc 1994-ben elnyerte a legjelentősebb tervezői díjat, a Pritzker Prize-t. Ő tervezte a franciaországi Cite de la Musiqe-t és a Cafe Beaubourgot, valamint Franciaország nagykövetségi épületét Berlinben. Amerikában az LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) New Yorki épülete viseli munkáját.

„Szeretem a mozit és sokszor kapcsolom össze a tervezést a művészettel” – nyilatkozta a tervező, aki szerint a Hollywoodi múzeum nagyon jelentős szerepet tölt majd be a film univerzumában.

Sid Ganis szerint a múzeum jelentős látványossága lesz majd Los Angelesnek, ahol nemrég több új turistacsalogató épület épült, mint például a Getty Center és a Disney Hall.

Szólj hozzá!

Címkék: blog film esemény hír érdekességek búlvár

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr88223485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása