HTML

Friss topikok

KREDENC - Egy kicsi ház van a domb tetején

2007.10.31. 08:59 bellini

2005-ben robbant be a hazai mulatós életbe egy vadonatúj tehetséges formáció, a Kredenc. Bemutatkozó albumuk („Lenn a délibábos Hortobágyon”) mind a közönség, mind a szakma visszajelzései alapján az év egyik legkiemelkedőbb mulatós albuma volt. A csapat tagjai két huszonéves srác: Berczelly Bálint (Nagykanizsa) és Mismás Attila, azaz Misike (Tótszentmárton), korábban mindketten kishazájukban – Zala megyében – buli zenekarban énekeltek. A fantasztikus visszajelzések hatására a folytatás sem váratott sokáig magára, 2006-ban került a boltokba a csapat második nagylemeze, „Ott lakom én” címmel. A siker ismét nem maradt el.

A vadonatúj album október 19-én került a boltok polcaira. A nyerő formulán ne változtass – tartja a mondás –, így a harmadik album is a jól megszokott „kredences” stílusban készült, azaz a magyaros-mulatós jellegű dalok a jellemzőek, könnyen megjegyezhető, jól táncolható felvételek kényeztetik a hallgatókat. Most sem hiányozhat a dalokból a Kredenc fő ismertetőjegye: a furulya, mely egyedi, különleges, magyaros ízt kölcsönöz az albumnak. Az anyag külön érdekessége, hogy a srácok olyan hangszerekkel színesítik ezúttal dalaikat, mint a gitár és a harmonika, illetve a jól ismert slágerek mellett a duó egy saját szerzeménnyel is kedveskedik rajongóinak.

 

Az albumon hallható dalok:

  1. Egy kicsi ház van a domb tetején
  2. Túl a Tiszán faragnak az ácsok
  3. Elindultam az úton
  4. Káposzta, káposzta
  5. Egy dunaparti csónakházban
  6. Jegenyefán fészket rak a csóka
  7. Járom az utam
  8. Elrepült ez a nyár
  9. Kalapomon piros szegfű

10.       Azért vannak a jó barátok

11.       Szél viszi messz

12.       Hideg szél fúj, édesanyám

Szólj hozzá!

Címkék: média zene magyar buli énekesek együttesek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr27213918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása