HTML

Friss topikok

A popdíva fantasztikus albuma több országban a top 10-ben!

2007.10.19. 13:46 bellini

Annie Lennox 25 éves pályafutása alatt 4 Grammy-díjjal, 33 top slágerrel és 78 millió eladott albummal büszkélkedhet. Az 52 éves popdíva 15 éve készítette el első szólóalbumát ; az idén októberben megjelent "Songs of Mass Destruction" a negyedik a sorban. Az énekesnő a 11 dalt tartalmazó korongon olyan témákat érint, mint a globális felmelegedés, az iraki háború, az AIDS terjedése Afrikában, vallási konfliktusok, politikai korrupció, üzleti kapzsiság, globális szegénység, és kíméletlen egyenlőtlenség. A Eurythmics stílusú popos, ritmusos dalok mellett gyönyörű, érzelmes, mondanivalókkal teli balladák is helyet kaptak.

Énekesnő, humanista, békeaktivista
Az énekesnő albumeladási adatai szerint 78 millió eladott lemezt és díjak özönét tudhatja magáének, köztük Grammy, Brits (többször kapta meg, mint bármely más női előadó), egy Golden Globe és egy Oscar az "Into The West" című dalért, amely a Gyűrűk Urában csendült fel. A VH1 zenecsatorna szerint a "legnagyobb élő fehér soul énekesnő", ezen kívül elismert humanitárius, sikeres dalszövegíró, előadó, és nők millióinak bálványa az egész világon.

Az új album: "Songs of Mass Destruction"
A veteránnak számító Glan Balard az új Annie Lennox-album producere, aki korábban Alanis Morissette-nek és a Dave Matthews Bandnek készített lemezt. "Csodálatos ember, olyasvalaki, aki úgy éreztem, ösztönösen képes megérteni engem zeneileg. Pozitívan hatott rám, és nagyon természetes módon ösztönözte a kreatív énem. Glennel dolgozni megtiszteltetés volt".

Annie egy londoni stúdióban rögzítette először a dalok vázlatát mindenféle koncepció nélkül. Glennek tetszett az eredmény, és úgy érezte, élő zenekarral és énekkel kellene felvenni a dalokat. Így született meg az album, melyen az énekesnő hangja ragyog és szárnyal. Erős női vonal fut minden dalon, mely nem véletlen. Saját bevallása szerint nehéz nőként ebben a szakmában ilyen típusú dalokat énekelni, mégis úgy érzi, már oly régóta van a szakmában, hogy bátran kiáll a női nem érdekében.

Az új dalok

Az albumon számos felvétel van, mely máris belopta magát a szívekbe, például a "Womankind" és a "Sing", melyek feminista témával bírnak, mégis valószínű, hogy a "Sisters (Are Doin' It for Themselves)" lesz a legtöbb beszéd tárgya. A dalt Annie Afrikában tett útjai ihlették. "Egy olyan dalt akartam, melynek témája a HIV terjedésének megelőzése nemzetközi szinten. 23 levelet küldtem ki nemzetközileg elismert női előadóknak, hogy énekeljenek velem. Mindenki rögtön igent mondott." Így a "Sing" című dalban hallható Madonna, Joss Stone, Celine Dion, Dido, Gladys Knight, kd Lang, Angelique Kidjo, Bonnie Raitt, Shakira, Melissa Etheridge, Sarah McLachlan, Fergie, Anastacia, Beverley Knight, Faith Hill, Pink, a Sugababes, Martha Wainwright, Isobel Campbell, Beth Gibbons, KT Tunstall, Shingai Shoniwa és Beth Orton. Lennox úgy tervezi, hogy a dalt interneten elérhetővé teszi, és a letöltésekből befolyt összeggel a Treatment Action Campaign civil szervezet kezdeményezéseit támogatná. A művésznő reméli, hogy így mindenhová eljut az üzenet, és a rajongók időt szentelnek azoknak az ügyeknek, melyek kedvenceiket is foglalkoztatják. Az első single, a lenyűgöző "Dark Road", ennek a projektnek a tökéletes bevezetése.

Sikerek, eredmények, tervek:
A "Songs of Mass Destruction" az Egyesült Királyságban #3 pozícióban nyitott a megjelenés előtt álló lemezek rangsorolási listáján, ezen kívül elnyerte A hét albuma címet. Szintén top 10-ben debütált 4 további országban: USA #9, Olaszország #3, Svájc #7, Kanada #9. A "Dark Road" még mindig A-rotációs dal a BBC Radio 2-n, Olaszországban #25, a slágert pedig a héten Hollandiában is elkezdte játszani a Radio 1.

Annie októberben és novemberben amerikai promóciós körutat tesz; olyan tévéshow-kban jelenik meg, mint a The View, The Tonight Show Jay Lenóval, és a The Today Show. Az amerikai turné október 8-án San Diegóban kezdődött.

Lennox úgy érzi, hogy zenéjén keresztül tudja legjobban a szívéhez közel álló ügyekre felhívni a figyelmet, mint ahogy mindig is tette karrierje során. Új albumával karrierjét is művészi teljesítményének új szintjére emeli. "Amikor körbenézek a világban, egy teljesen őrült világot látok, tele erőszakkal és agresszióval, félreértéssel és kegyetlenséggel. Nőként és anyaként ezek szívszaggató távlatok, melyekkel szembe kell nézni. Ezek a dalok az én utamat tükrözik, ahogy az érzéseket közvetítem és kiűzöm a fájdalmat. Azt akarom, hogy az emberek feleszméljenek, te jó ég, az ÉN életemről énekel. Az én vérem és csontom van ebben a zenében. Minden benne van, amit át tudok adni a közönségnek..."

ANNIE LENNOX: Songs of Mass Destruction

1. Dark Road
2. Love Is Blind
3. Smithereens
4. Ghosts In My Machine
5. Womankind
6. Through The Glass Darkly
7. Lost
8. Coloured Bedspread
9. Sing
10. Big Sky
11. Fingernail Moon

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb sztár énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr90201191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása