HTML

Friss topikok

Leesett a műtőasztalról és meghalt a beteg

2007.10.10. 09:58 bellini

Leesett a műtőasztalról és meghalt egy beteg a szolnoki Hetényi kórházban. Az eset még szeptember 27-én történt, az 50 éves nő nyolc nappal később hunyt el a kórház intenzív osztályán. A feljelentést a kórház orvos-igazgató főorvosa tette, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást.

Nem a szolnoki volt az első hasonló eset. Augusztus elején egy idős férfi halt meg hasonló körülmények között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban működő Dialízis Központban. A beteg művesekezelés közben leesett az ágyról, és megütötte a mellkasát, és az arcát. A központ vezetője akkor azt állította, hogy a férfit azonnal megvizsgálták, és semmilyen eltérést nem találtak nála, halálának így nem lehetett köze a balesethez. A rendőrség még vizsgálja az ügy körülményeit.

Szeptemberben, Pécsett is meghalt egy beteg - hozzátartozói szerint az ápolók gondatlansága miatt. Az elhunytat a kórház dolgozói az ágyhoz kötözték, mert agresszív magatartásával veszélyeztette betegtársai testi épségét. Az idős férfinak azonban sikerült kiszabadulni kötelékeiből, ezután a földre zuhant és súlyos fejsérüléseket szenvedett, melyekbe nem sokkal később belehalt. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság itt is foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást.

Szólj hozzá!

Címkék: média magyar hír botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr92192055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása