HTML

Friss topikok

Majsai Gábor: SWING SWING SWING

2007.10.04. 11:58 bellini

Majsai Gábor Emerton-díjas művész fesztiválnyertes slágere, az Öreg járgány szívatóval indul nem csupán kultnótává nőtte ki magát az évek során, de jelentős szakmai sikersorozatot is eredményezett az előadó számára, aki Tom Jones-i hangjának köszönhetően azóta is kimagasló egyénisége a hazai könnyűzenének. Nem mindennapi hangi adottságai eredményezték többek között Vágó István felkérését is, hogy a Favágók szólóénekese legyen. A hazai piacon megjelent BaráTom Jones (1995), majd Póker (2006) c. sikeres szólóalbumai után, most 2007 őszén új, nagyszabású produkcióban hallhatjuk ismét: a Swing, swing, swing minden tekintetben különlegességnek számító nagyzenekari válogatáslemez, amelyen Majsai Gábor - Frank Sinatra, Ella Fitzgerald és más klasszikusok nyomdokaiba lép, a jól ismert örökzöld slágereket új magyar szöveggel, élőzenei háttérrel szólaltatva meg.

 

Majsai, az elmúlt időszak egyik legsikeresebb tévés produkciója, a Szombat esti láz táncversenysorozat élő zenei hátterének megteremtése kapcsán hosszabb ideig dolgozott együtt a kiváló karmester, Szalóky Béla vezette Határőrség Szimfonikus Zenekarral. Nem csupán szakmai rangot adott az élő zenei háttér a műsornak, de a közönség tetszését is kivívta. Ekkor született meg az ötlet - egy önálló big band album elkészítésére, amelyen a kiváló hang olyan magasan képzett, nívós kíséretet kaphat, amilyen a Határőrség nagyzenekara.

 

A múlt század első felét idéző, igazi amerikai éjszakát varázsol elénk a lemez: “Fly me to the Moon”, “Dream a little Dream of Me” s még számos világsláger hallható rajta – Heilig Gábor és Toldi Tamás lendületes magyar szövegeivel, és valódi kuriózumnak számít az album utolsó dala, amelyen egyetlen zongora kíséri az éjszakában búgó szomorkás dallamot: egy életérzés elevenedik meg a “Vár egy másik út” féhomályos bárpultja mellett…

 

A kiadvány érdekessége, hogy a kizárólag hagyományos hangszerekre és élő zenére épülő hangzás mellett a 21. század igényeinek megfelelően bonus trackek formájában helyet kapott rajta két videóklip is: stílusosan az első és utolsó nóta nemcsak a CD-lejátszóban játszható le, de DVD-ként is megtekinthető.

Majsai ezzel az albumával a standard minőséget képviselő előadók közé lépett elő Magyarországon: hűen idézi a jazz nagyjainak stílusát, ugyanakkor kellemes könnyedséggel szórakoztat - úgy, ahogyan az igazán autentikus előadók választanak maguknak műfajt és műveket.

Szólj hozzá!

Címkék: zene celeb énekes buli sztár együttesek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr78185594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása