HTML

Friss topikok

Az Apocaliptica 6. stúdióalbuma már a boltokban!

2007.09.21. 13:24 bellini






















Nem sok olyan rockzenekar van a Földön, amelyik ne szeretné egyedinek kikiáltani magát, azonban nagyon kevés banda érdemli mégis meg ezt a jelzőt. A finn Apocalyptica viszont megszolgált a címért. A csapat a '90-es évek elején jött létre. A fiatal virtuózok klasszikus zenét tanultak a Helsinkiben található Sibelius Akadémián, amikor egy csellóbandához csatlakoztak, melynek zenei tárháza Bachtól Hendrixig terjedt.

Eicca Toppinen és három társa azonban valami hangosabbat forgatott a fejében. Mindannyian rajongtak a heavy metalért, így eldöntötték, hogy megalakítják saját zenekarukat. A csapat minden tekintetben eredeti, a stílusában úttörőnek számító metál hangzás semmihez és senkihez nem hasonlítható az eddigi zenei történelemben. Ugyanezt mondhatjuk el 2007. szeptember 17-én megjelent vadonatúj albumukról, mely az együttes eddigi pályafutásának legfontosabb és legizgalmasabb fő műve.

Az Apocalyptica "Worlds Collide" című korongja lenyűgöző "minieposzok" páratlan gyűjteménye, mely a banda minden eddigi eseményét, történését érinti, számtalan új ötlettel fűszerezve. Az új anyagot nevezhetjük egy nagyszerű rockzenéket tartalmazó gyűjteménynek is. A munkálatok 2006 augusztusában kezdődtek. Az időközben már meglévő mintegy 40 szerzeményből választotta ki az együttes azt a 13 legtökéletesebb és legizgalmasabb dalt, mely végül felkerült a korongra. A "Worlds Collide" producere Jacob Hellner (Rammstein) volt Az albumon csupa neves előadóval dolgoztak együtt, mint Corey Taylor, a Stone Sour/Slipknot frontembere, aki az zseniális első kislemezdal, "I'm Not Jesus" című szerzeményben énekel. A dalhoz készült klipjet Los Angeles-ben forgatták, a rendező Tony Petrossian-nal (Avenged Sevenfold, Rise Against, Slipknot).A különleges névsorban szerepel Cristina Scabbia a Lacuna Coil-ból, a 3 Days Grace vokalistája, Adam Gontier, vagy a régi jó barát, a "Last Hope" című dalban doboló Dave Lombardo (Slayer). Rajtuk kívül közreműködött még az albumon a Rammstein énekese, Till Lindemann, akivel a "Helden" című dalt készítették, melynek különlegessége, hogy a dal szerzője David Bowie. A japán gitárvirtuóz, Tomoyasu Hotei (a japán szupersztár zeneszerző, aki a Kill Bill betétdalát is csinálta) is vendégszerepelt a lemezen. Mindez izgalmassá és igen érdekessé teszi az albumot. A közreműködő művészek új színt hoznak egy-egy dal erejéig a finn rockbanda egyébként is mozgalmas életképébe.

Amikor az Apocalyptica az idei Eurovíziós dalfesztiválon Helsinkiben különleges "helyi nemzetközi" vendégként részt vett, rajongók milliói fogadták ujjongva a zenekart. A zenekar kiadóváltását követő első stúdióalbum, a "Worlds Collide" megjelenésével a banda kész meghódítani a zenére nyitott szíveket az egész világon. A CD megjelenés mellett a boltok polcaira került a limitált változatú CD+DVD kiadás, amely két bónusz felvételt, az "I'm Not Jesus" klipjét, a video werkfilmjét, egy interjút és egy Apocalyptica-fotógalériát is tartalmaz.

"Világszínvonalú albumot próbáltunk meg letenni asz asztalra" - mondja Toppinen. "Számunkra ez egy rendkívül izgalmas időszak. Nagyszerű emberek dolgoztak velünk, és le vagyok nyűgözve. Először érzem úgy a 11 év során, hogy mindenki - a zenekar, a menedzsment, a kiadó - egy célért dolgozott. Ezzel a csapattal képesek leszünk felébreszteni mindenkit, aki ugyan ismeri az Apocalypticát, de még nem vett soha koncertjegyet vagy albumot korábban. Meg akarjuk hódítani a világot."

Minderről a hazai rajongóknak lesz szerencséjük élőben is megbizonyosodni, ugyanis 2007. november 7-én a Petőfi Csarnok vendége az Apocalyptica. A zenekar ezen a feledhetetlennek ígérkező estén természetesen "Worlds Collide" lemezbemutató koncertjükkel lép színpadra.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: zene sztárok album celebek együttesek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr24172321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: las imagenes mas Hermosas de amor para dedicar 2017.11.08. 21:31:20

Minden idők legszebb Oscar-ruhái - Stíler blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása