HTML

Friss topikok

Bűn és rejtély az irodalomban - fesztivál Budapesten

2007.09.19. 12:21 bellini

A bűn és a rejtély témakörét járja körül a Budapest Transzfer című irodalmi fesztivál, amely ma kezdődik a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) Budapesten. A programsorozat keretében külföldi és magyar költők párbaja, Baudelaire-kiállítás, kerekasztal-beszélgetés és koncert is lesz a szeptember 23-ig tartó fesztivál keretében. A programsorozat nyitónapján A hét főbűn egykor és ma címmel szakértők részvételével tartanak kerekasztal-beszélgetést. A bujaság, torkosság, jóra való restség, irigység, harag, fösvénység és kevélység megítéléséről irodalomtörténész, filmrendező, orvos történész, szociológus és teológus cserél eszmét.

 
Külföldi és magyar költők párbaja is helyet kap a PIM eseményén. A Verscsempész Maratonon "poétikájukban egymáshoz közel álló" költők részvételével próbálnak választ találni egyebek mellett arra, hogy a versek fordításakor új vers születik-e, vagy az eredeti hű mása.

 

A Romlás virágai című Baudelaire-verseskötet korabeli fogadtatását mutatja be a PIM szeptember 21-én nyíló kiállítása.

 

(MTI)

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar hír rendezvény érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr92170252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása