HTML

Friss topikok

Több ezer esernyővel takarták el a Lánchidat

2007.09.16. 08:11 bellini

Több mint négyezer ember állt a Lánchídon szombat délután négy és öt óra között kezében zöld színű esernyővel. Az akció Maider López a nagy tömegek bevonásával dolgozó spanyol művész ötlete volt. A Dunafelfedés elnevezésű program a víz jelentőségére, a Dunára mint Európa meghatározó vízforrására hívta fel a figyelmet. Az emberek a szervezők által kiosztott zöld színű esernyő feltartásával jelképesen kiemelték a folyót a medréből, majd visszahelyezték oda, ezzel is hangsúlyozva a társadalom tagjainak egyéni felelősségét, fontosságát a folyó jövőjének alakulásában. A szervezők 4300 esernyőt osztottak ki, amit a résztvevők haza is vihettek magukkal.

A projekt része volt a Budapesten szeptember 14-15-én megrendezett Duna-konferenciának, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata és a németországi Ulm város nevében a Studio Metropolitana Kht. szervezett a ReEvolutio 2007 Ingatlanfejlesztési és Kiállítási Vásárral egy időben, annak részeként.

A találkozó a Duna-menti országok, régiók és városok együttműködésének kulturális, gazdasági és politikai lehetőségeire helyezte a hangsúlyt. Demszky Gábor főpolgármester a szombati sajtótájékoztatón elmondta: fontos feladat a Duna-menti városok, központok közötti dialógus megteremtése. Vannak közös ügyek, ilyen a Duna hajózhatóvá tétele és megtisztítása.

"A Duna ma egy szennyvízfolyam, amelynek megtisztítása az egyik elsőszámú környezetvédelmi ügyünk Európában" - tette hozzá. A főpolgármester a Dunát érintő nagy beruházásokkal kapcsolatban szólt a Csepelen épülő szennyvíztisztítóról, az óbudai Gázgyár térség és a Közraktárak fejlesztési projektjeiről is. "2010-re civilizált Duna-menti várost teremtünk egy nem teljesen civilizáltból" - mondta Demszky Gábor.

MTI

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr93166609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása