HTML

Friss topikok

Kártérítési per is indulhat a Kurucinfo ellen

2007.08.25. 17:19 bellini

Nagy összegű polgári peres kártérítési eljárás megindítását is elképzelhetőnek tartja a kurucinfó ellen az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) államtitkára. Kondorosi Ferenc az MTI-nek pénteken azt mondta, a szaktárca jogászai még a hétvégén áttekintik, hogy milyen jogi lépésekre van lehetőség a kurucinfó nevű portál ügyében, melyet a miniszterelnök is uszító hangvételűnek minősített.

Az államtitkár közölte: megvizsgálják a nemzetközi és az európai jogi összefüggéseket, a büntető jogszabályokat, a nemzetközi jogsegélyre vonatkozó rendelkezéseket és a hatályos nemzetközi egyezményeket is. Utalt arra, hogy az említett portál szervere nem Magyarországon van, így a hazai jogszabályok alapján nehezen tudnak fellépni az oldalon megjelenő írások szerzőivel szemben.

Elmondta, azon túl, hogy áttekintik, mit tehetnek a hatályos jogszabályok alapján, azt is megvizsgálják: milyen új jogszabályokat lehet alkotni.

MTI

Szólj hozzá!

Címkék: média web internet magyar botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr61148799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása