Hozzávalók 4 személyre: 8 db édes palacsinta, 12 v darált dió, 8 dkg cukor, 8 dkg cukrozott narancshéj, 7 tejszín, 2 evőkanál rum, 5 dkg mazsola, 1 csomag varú cukor, 15 dkg étcsokoládé, 1 dl tej
Elkészítési idő: 3~ perc Egy adag: 921 kcal
A tejszínben a daráit diót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát és az apróra vágott narancshéjat felfőzzük, majd tűzről levéve a rummal ízesítjük. A diós töltelékkel a palacsintákat megtöltjük és négy: hajtva tálra tesszük. A csokoládét a tejbe tördeljük, majd lassú tűzöm kevergetve fölolvasztjuk és simára dolgozzuk. A diós palacsintákat a csokoládés öntettet leöntve, melegen tálaljuk, tejszínhab-rózsákkal is díszíthetjük.