HTML

Friss topikok

Elvesztette piacvezető képességét a Big 3 Amerikában

2007.08.02. 17:45 bellini

Történelmet író napok vannak az Amerikai Egyesült Államokban. 102 év után a General Motors, a Ford és a Chrysler már nem piacvezető.

102 év után, a három Ditroit-i nagyhatalom, a General Motors, a Ford és a Chrysler elvesztette piacvezető hatalmát, a külföldi autógépgyártó cégek nagyobb eladást eredményeztek.

2007 júliusában bekövetkezett az, amit már régóta jósolnak, éspedig a Big 3 elveszti piacvezető képességét az amerikai piacon.

Így a Big 3 júliusban összesen 629.569 gépjárművet értékesített, ezzel szemben az importált márkákból 679.523 darab kelt el. A három gigantikus cég azért vesztett a külföldi márkákkal szemben, mert a kőolaj ára emelkedett, és köztudott, hogy az amerikai gyártmányú autók sokat fogyasztanak.

Annak ellenére, hogy a számadatok csak a július hónapot mutatják és a különbségek nem számottevőek az amerikai autópiacon változások várhatóak, akárcsak az amerikai gazdaságban.

Forrás: Kakukk

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír autó business

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr38130968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása