HTML

Friss topikok

Jön a Gucci Budapestre

2007.07.31. 09:33 bellini

A Louis Vuitton tavalyi üzletnyitása stratégiai jelentőségűnek számított a hazai ruházati piacon, és már csak idő kérdése volt, hogy a többi luxusmárka is megérkezzen – vélik a piacon. A német Escada után most mindenesetre jön a térségben csak Ukrajnában jelen levő Gucci, a Burberry, az Andrássy úti négyzetméterárak pedig beérhetik a Váci utcát.

Jövőre nyit üzletet Budapesten a Gucci olasz luxusmárka – erősítette meg a Világgazdaság kérdésére a vállalat szóvivője. A magyar cég, a Gucci Magyarország Kft. bejegyzése egyelőre folyamatban van – derül ki acégbírósági adatokból, amint az is, hogy az üzlet valószínűleg nem franchise-, hanem saját üzemeltetésű kereskedéssel nyílik meg.

A magyar cég tulajdonosa a Gucci Luxemburg SA. Szakmai körökben már régóta ismert tény, hogy a világmárka Magyarországra tart; ez azért is érdekes, mert a cégnek a kelet-közép- európai régióban egyedül Ukrajnában van üzlete. A hazai Gucci az ingatlan-piaci információk szerint a Louis Vuittonhoz hasonlóan az Andrássy úton nyílik meg. A cég szóvivője elmondta: az üzlettel kapcsolatos további információkat a nyitás előtt közlik.

 A Guccihoz hasonlóan az angol Burberry, ha termékeivel még nem is, de nevében már jelen van a magyar üzleti életben. A jellegzetes kockamintás darabjairól híres cég áprilisban jegyeztette be hazai vállalatát Burberry Hungary Kft. néven, ennek két tulajdonosa a luxemburgi, valamint a londoni Burberry. A vállalat londoni központja egyelőre nem adott tájékoztatást az üzlet nyitásáról, de a magyarországi cég bejegyzése után valószínűleg már nem kell sokat várni.

Forrás: index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír business érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr82128816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása