HTML

Friss topikok

Országerte 500 ember halálát okozta a hőség

2007.07.24. 18:32 bellini

Országosan mintegy 500 ember halálát okozhatta a hőség; a közép-magyarországi régióban 30 százalékkal többen haltak meg, mint egy átlagos hőmérsékletű nyári időszakban az elmúlt héten - tájékoztatta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal kedden az MTI-t. Ez azt jelenti, hogy az adott régióban kétszázharminccal több, országos szinten pedig mintegy ötszáz ember idő előtti halálát okozta a hőség - olvasható az országos tiszti főorvos közleményében. Azt írja, hogy a "statisztikailag várthoz képest" kevesebb haláleset történt a hőség miatt, ami az ÁNTSZ figyelemfelhívása nyomán az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájának is köszönhető.
 
Falus Ferenc a távirati irodához eljuttatott közleményében írja, az Országos Környezetegészségügyi Intézet több éves megfigyelései alapján az átlaghőmérséklet emelkedésével a napi halálozási szám növekszik.

27 fok felett a halálozás nagyobb arányú növekedést mutatott az elmúlt 30 éves tapasztalatok alapján. A július 15. és 22. közötti időszakban a napi átlaghőmérséklet öt napon keresztül 30 Celsius-fok fölött volt az ország nagy részén - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

MTI

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr13124572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása