HTML

Friss topikok

2200-ra eltűnhet a természetes szőke haj

2007.07.16. 12:41 bellini

200 év múlva, a rasszok keveredése folytán a természetes szőke haj már csak ritkán lesz látható, adja hírül egy kutatás eredményét a Le Monde francia lap.

A hír szerint, amely az utóbbi napokban bejárta a világsajtót, az utolsó szőke ember Finnországban születik majd, valamikor 2200 táján, az Egészségügyi Világszervezet még nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt.

„Ahhoz, hogy valaki szőkének szülessen két gént kell örökölnie, egyet az apától, a másikat az anyától” – magyarázza Alex Kahn genetikus. Jelenleg a Földön 6,5 milliárd ember él és ez a szám 2050-re eléri a 9 milliárdot, a megközelítőleg három milliárd ember Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában fog világra jönni, olyan zónákból, ahol igen ritka a szőke haj.

Olvasd tovább a cikket ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: hír egészség életmód érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr87118842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása