HTML

Friss topikok

MEGJELENT A NAGY OLASZ SLÁGERALBUM!

2007.07.04. 15:56 bellini

Igazi hiánypótló könnyed válogatáslemez látott napvilágot a közelmúltban minden korosztály számára. A NAGY OLASZ SLÁGERALBUM azoknak szól, akik szeretik a romantikus vagy épp nyaralást idéző slágereket. Igazi slágerözön eredeti előadók dalaival!"

Nyáron a napfény és a vízpart mellett a bulikat nem szabad elhanyagolni. A jó bulihoz pedig ugyebár remek zenék kellenek. A kiadó nem véletlenül erre az alkalomra időzítette ezt a fantasztikus slágeralbumot. Valódi, ismert, népszerű és eredeti felvételek a '60-as, '70-es és a '80-as évek olasz slágerkínálatából és a kor nagy sztárjaitól, mint Rita Pavone, Domenico Modugno vagy épp Rocco Granata. Ezek a dalok még manapság is aktuálisak, sőt egyes előadók, mint Francesco Napoli, Toto Cutugno vagy Adriano Celentano a mai napig aktívan koncerteznek és tesznek eleget a fellépéseknek nemcsak hazájukban, Olaszországban, hanem a világ számos más országában is.

Helyet kapott az albumon a "Quarda Come Dondolo" című, az idősebb korosztály számára mai napig népszerű filmzene is, mely rendkívül nagy sláger volt a '60-as években! A kiadvány anyagának egyik fele a hagyományos olasz életérzést közvetíti, akár bulik kellékeként, de találunk - olaszokhoz méltó módon - számos romantikus töltetű slágert is. A Righeria "Lestate sta Finnedo" című dala mindenki számára ismerős lehet: filmzene '87-ből, melyet az egykori FLM is feldolgozott, "Véget ért a nyár" címmel a '90-es években. Felhangzik a "L'Italiano" című örökzöld is Toto Cutugno előadásában, mely nem hiányozhat egy valódi olasz slágerválogatásról, akárcsak Oliver Onions "Piedone Theme" című filmbetétdala, mely Bud Spencer által megszemélyesített Rizzo felügyelő, azaz Piedone nápolyi kalandjait eleveníti fel, mely most elsőként (!) jelenik meg válogatásalbumon itthon.

Manapság a retro mint divathullám a reneszánszát éli, köszönhetően főképp a lemezlovasoknak és a szórakozóhelyeknek. Arról nem is beszélve, hogy ezek a zenei gyöngyszemek mindig is találnak maguknak közönséget, hiszen az olasz zenei "imádat" nem ismeretlen a magyar közönség körében.

NAGY OLASZ SLÁGERALBUM tracklista

1. Francesco Napoli: Best Of Balla Balla (olasz nyári slágeregyveleg)
2. Ricchi E. Poveri: Sara Perche Ti Amo
3. Schrott Nach 8: Zuppa Romana
4. Righeria: Le Statesta Finnendo
5. Toto Cutugno: L'italiano
6. Domenico Modugno: Volare
7. Eduardo Vianello: Quarda Come Dondolo
8. Bobby Solo: Christina
9. I Nuovi Angeli: Donna Felicita
10. Rita Pavone: Stai Attenta a Ci Che Fai
11. Milva: Campione
12. Matia Bazar: Ti Sento
13. Dino Conte: Azzurro
14. Domenico Modugno: Ciao Ciao Bambina
15. Trini Lopez: Amor Amor Amor
16 Adriano Celentano: Buona Sera Signorina
17. Rocco Granata: Marina
18. I. Santo California: Tornero
19. Meccano: Alle Porte Del Est
20. Francesco Napoli: Balla Balla vol.2.(olasz slágeregyveleg)

Bonus tracks:
21. Oliver Onions: Piedone Theme (filmzene)
22. Frutti Di Mare: Biscaya

Szólj hozzá!

Címkék: média zene sztárok megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr11111632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása