HTML

Friss topikok

A rendőröket igazolja az elkészült DNS-vizsgálat

2007.06.19. 21:02 bellini

Megkapták a várva várt DNS-vizsgálat eredményét a nemi erőszakkal gyanúsított rendőrök ügyvédei, amely a védők elmondása szerint negatív, azaz a lány ruháján nem találtak a rendőröktől származó nyomokat - írja az origo.hu. Ezt a többi bizonyítékkal együtt fogják értékelni, de az egyik védő azt mondta: legalábbis valószínűsíti a rendőrök ártatlanságát.

A lány ügyvédje korábban azt mondta, hogy Zsanett ellentmondásba keveredett volna a hétfői szembesítéseken. Azt állítja, éppen fordítva, a rendőrök szólták el magukat több alkalommal.

Negatív eredménnyel végződtek a Múzeum körúti erőszak ügyében elrendelt DNS-vizsgálatok - tudta meg az [origo] két gyanúsított rendőr védőitől, akik kedden vehették át az ügyészségtől a szakértői véleményeket. Somfainé Vajda Ágnes elmondta, hogy a lány ruháján nem találtak egyik rendőrtől származó DNS-t sem, az ő fehérneműjén pedig csak a saját DNS-e volt.

"A blúzán találtak két személytől származó DNS-t, de egyik sem az öt gyanúsított valamelyikétől származik, a rendőrök lefoglalt nadrágjain pedig nem találtak ondónyomokat" - ismertette. Morvai Attila, az ügyészség szóvivője egyébként már korábban is beszélt arról, hogy ondó nyomát valószínűleg nem fognak találni, mert "az aktus nem fejeződött be".

Ha hazudott, Zsanett öt évet kaphat

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint ha megszüntetik a nyomozást a rendőrökkel szemben, Zsanettet felelősségre vonhatják.
- Amennyiben bűncselekmény hiányában mentik fel a zsarukat, az Ügyészségi Nyomozóhivatalnak kell kezdeményezni az eljárást a lány ellen. A hamis tanúskodásért akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Azért öt év, mert az ügyben már büntetőeljárás indult a rendőrök ellen - magyarázta a Blikk jogi szakértője.

A Zsanett-ügy fordulatai napról napra

2007. 05. 04., hajnal: a rendőrök leintik Zsanett autóját, állítólag egy elhagyott utcába viszik a lányt és ott ketten megerőszakolják, hárman nézik
05. 07.: Zsanett feljelentést tesz a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.
05. 16.: Szembesítésre hoztak több tucat rendőrt a Belgrád rakparti nyomozó ügyészségre.
05. 17.: Zsanett felismerte támadóit, akiket azonnal felmentenek állásukból.
05. 19.: Az öt rendőrt előzetes letartóztatásba helyezik. Menesztik Bene László országos és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt, valamint a REBISZ vezetőjét, Dobozi Józsefet.
06. 13.: Elkészült a DNS eredménye, amiről lapunk úgy tudja, hogy nem támasztja alá Zsanett állítását.
06. 14.: Az igazságügyi orvos szakértői vélemény információink szerint kimondja, hogy a lányon talált sérülések nem keletkezhettek úgy, ahogy Zsanett azt elmondta.
06. 18.: Szembesítésen találkozott az öt zsaru Zsanettel.Délután a rendőröket szabadon engedték, mert megszűnt az előzetes letartóztatás oka: begyűjtöttek minden szükséges bizonyítékot.

Forrás: blikk.hu

2 komment · 1 trackback

Címkék: média bulvár pletyka hír botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr97102041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: floor drain grates 2018.02.06. 20:29:22

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gallicus 2007.06.21. 09:19:46

"Szegény "Zsanett nem ismerte fel hogy ki dugta meg hátulról!Bánó szerint meg hátra kellett kéne nézni,ki döfködi hátulról!Én tudom a frankót miért nem ismerte fel és miért nem nézett hátra?Csak a mobilját tudta használni közben,csak sms-t tudott küldeni a következő szöveggel mikor hivást kapott:"Kérem hivjon később,mert a szám foglalt!"ddddddddddddddddddddddddddddd

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.21. 13:47:56

Nem stimmel, nem három nap múlva tett feljelentést. Az is kimaradt, hogy a DNS-hez hetekkel később állították le a járőrkocsit, azóta benne ült Ákos, János meg a fél város.

molnargoreny.blog.hu/2007/06/21/hedvig_es_zsanett ajánlható neked, tulajdonképpen feljelenthetsz engem is a véleményem miatt. De ha nem jön össze, nem csak a hamis vádban, de a pótmagánbosszúban is biztos lehetsz.
süti beállítások módosítása