HTML

Friss topikok

Perbe adja a Sonyt az egyház

2007.06.18. 10:51 bellini

Perrel fenyegeti a brit egyház a Sony-t, mivel az egy a PlayStation 3 konzolra készült új számítógépes játékában, a Resistance: Fall of Man-ben az Úr házát harcmezőnek tünteti fel.

Bevonhatják a piacról a Sony új számítógépes játékát, miután egy manchesteri püspök kifogásolta az új játék egyik jelenetét, melyben egy katona Isten szent házában lövöldözik.

Az anglikán egyház arra kötelezi a Sony céget, vonja vissza a játék forgalmazását a piacról, valamint kérjen bocsánatot a manchesteri katedrálistól, amiért megsértette az egyházat.

Az eset nem egyedülálló. Év elején Új-Zélandon tiltották be az egyik legkegyetlenebb játékot. A Manhunt videojátékban a játékosok értékelését a gyilkolások száma és brutalitása adja.

A PlayStation 2 egyik legeladottabb játékát, a Grand Theft Auto 3-t jó pár amerikai államban már bevonták, miután egy fiatalokból álló csoport a játékból inspirálódva autóversenyzésre adta fejét, közülük páran belehaltak a kocsikázásba.

Egy nemrég elvégzett kutatás során, a kamaszok háromnegyede volt kétszer agresszívabb a játék után 20 perccel mint társaik.

Az amerikai fiatalok negyede legtöbb szabadidejét videojátékokkal tölti, hetente 7 és 30 óra között is képesek a virtuális világban élni.

Szólj hozzá!

Címkék: média video bulvár pletyka hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr83100884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása