HTML

Friss topikok

ARANYLEMEZ LETT A KEREKES BAND ALBUMA

2007.06.18. 21:03 bellini

2007 legnagyobb magyar világzenei sikerét, a Kerekes Band Pimasz című lemezét a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége hivatalosan is aranylemezzé nyilvánította. A 2006. októberi elismerés után, amikor is a Songlines, brit világzenei szaklap beválogatta az albumot a világ 10 legjobb, újonnan megjelent lemeze közé, most a közönség is jutalmazta az egri csapatot.

A kiemelkedő fogyást produkáló album dalai felkerültek több hazai és külföldi válogatáslemezre, és a világzenei rádiók játszási listáin is jól szerepelnek. Az aranylemez jól jelzi, hogy a Kerekes Band a külföldi koncertek után Magyarországon is egyre népszerűbb. Ez évben - a számos vidéki nagyváros mellett - Budapesten a Művészetek Palotájában és a Sziget fesztiválon is fellépnek.

A népzenei alapokat a modern hangzással ötvöző ethno funk stílus a Kerekes Band sajátja, melyről a legtöbb magyar zenei lap is elismerően nyilatkozott. Egyedi hangszerkezelésük és virtuóz játékuk, olyan dinamikus zenét és sodró ritmust eredményez, amely teljesen egyedi színt visz a világzenei produkciók közé. A Londoni Magyar Kulturális Központ meghívására júniusban a Kerekes Band képviseli hazánkat a Pulse Festival nevű eseményen a kultikus londoni Cargo klubban.


"Egy fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és (a virtuóz zenész, zenekarvezető: Fehér Zsombor kezében) a pásztorfurulyával, melyeknek játékában a punk, a funky és a dance keveredik a magyar népzenével, sok nagyszerű dobmenettel és kitűnő hangzással megerősítve. (...) Ez a banda az, amire feltétlenül le kell csapni."
(Mark Espiner, Songlines magazin UK)

"A Kerekes Band a múlt év nagy felfedezése volt. Külföldön el voltak ragadtatva az egri ötös kreativitásától, frissességétől, tökéletesnek nevezve a produkciót, amely a nép- és a popzene ötvözéséből született. (...) A sodró ritmus, a sokszor virtuóz együttjátszás, és összeségében: a vicces hangulat, minden tételt ellenállhatatlanná tesz. A Gogol Bordello és a Boban Markovic Orkeszter sikerét konstatálva teljesen érthetetlen, miért nem ők a Sziget legtöbbet idézett figurái, de sebaj. Eljön még a magyar betyárok ideje."
(WAN2, Ligeti Nagy Tamás)

"A patinás népi dallamokra vagány basszusgitár-futamok tekerednek. A Csángó Boogie a kezdet kezdetén megfog, bepörget, és nincs nóta utána, amelyik eleresztene."
(Rockinform)

"Hallgatós-sokmozgásos (semmiképpen sem ülős) bulira van kilátás!"
(Göbölyös N. László, esztéta)

"Ritka jó zene, rég hallottam ilyet. Most a 10 éves fiam nyúlta le - egy időre."
(Polgár János, a MAHASZ hivatalos aranylemez-készítője)

Szólj hozzá!

Címkék: média zene esemény bulvár sztárok hírességek celebek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr21101264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása