HTML

Friss topikok

Öt holland diák feltalálta a por alakú alkoholt

2007.06.07. 17:55 bellini

Öt holland egyetemista diák felfedezte a por alakú alkoholt, melyet legálisan a kiskorúak is megvásárolhatnak – adja hírül a Reuters hírügynökség, az italt Booz2Go-nak nevezték el. 

Vízzel vegyítve a por „sárga színű és citrom ízű, pezsgős” itallá változik, 3%-os alkohol tartalommal. A port 20g-os csomagocskákban árulják, egy csomag ára 1-1,5 euro között mozog. 

A találmány öt diák diplomamunkájaként készült el, mind a Helicon Vocational Institute tanulói.  

„Mivel az alkohol nem ital formájában kerül eladásra, 16 éven aluliaknak is eladható” – nyilatkozta az egyik feltaláló, Marty van Nierop. 

Hollandiában a fiatalok csak azután fogyaszthatnak alkoholt miután betöltötték 16-ik életévüket. Az egyetemisták azt is elmondták, hogy azok a cégek akik forgalomba hozzák az új találmányt nem fizetnek adót, mivel az por alakjában kerül eladásra.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény hír érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr9794507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása