HTML

Friss topikok

Újabb világsztárok a Szigeten

2007.05.20. 16:04 bellini

Tovább bővült a jubileumi Sziget felhozatala. A napokban vált biztossá, hogy augusztus 8-15 között a Nagyszínpad nemzetközi porondján fellép az elmúlt évtized legnagyobb hatású rockzenekara, a Tool; a brit gitárzenei hullám egyik legnépszerűbb bandája, a The Rakes; az Egyesült Államok egyik legüdítőbb zenéjét játszó tánczenekara, a !!!; és élő koncertet ad a gall techno-isten, Laurent Garnier és zenekara.

Kevés olyan rockzenekar van széles e világon, amelyik hitelesen tudja az art-rock fogalmát még ma is tartalommal megtölteni. Művészi mondanivaló, tehetség, kiváló zeneszerzői képesség, lehengerlő előadás: nem véletlen, hogy az amerikai Tool minden koncertje világszenzáció, melyre igen nehéz jegyet szerezni, és amelyet évekkel később is emleget a koncertre látogató. A kilencvenes évek első felében feltűnt zenekar sokdimenziós-többrétegű, azonnal felismerhető muzsikájával sokkolta a poszt-grunge-korszak rocktáborát, amelybe ugyanúgy belefért a Jane's Addiction zaklatottsága, mint a trash, a prog-rock, Peter Gabriel világa vagy az indián sámánének. Az Undertow, az AEnima, majd az öt év szünet - Maynard Keenan James énekes projektje, az A Perfect Circle megasikere - után kiadott Lateralus és a tavalyi 10000 Days - megjelenés hetében 564,000 példány kelt el belőle csak az USA-ban! - rocktörténeti mérföldkőnek számít mind a rajongók, mind a kritikusok körében.

Sziget.hu

Szólj hozzá!

Címkék: zene esemény fesztivál sztárok énekesek érdekességek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr6784204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása