HTML

Friss topikok

Harry Potter tarolt

2007.05.20. 17:41 bellini

A sorozat első darabja, a Harry Potter és a bölcsek köve lett az elmúlt 25 év legjobb könyve a brit olvasók véleménye szerint.

 Az egyik legnagyobb brit könyvesbolt-lánc, a Waterstone's arra kérte az olvasókat, válasszák meg az elmúlt negyedszázad legjobb könyvét.

A szavazáson J.K. Rowling sorozatának első darabja, az 1997-ben megjelent Harry Potter és a bölcsek köve fölényesen diadalmaskodott.

A könyvüzlet szóvivője szerint egyáltalán nem meglepetés, hogy az első Harry Potter-könyv lett az első, ugyanis akkora hatást gyakorolt az olvasókra világszerte az elmúlt években.

"Ez a mű megváltoztatta az emberek elképzelését arról, hogy mire képes egy könyv" - tette hozzá Jon Howells.

A legjobb huszonöt közé bekerült még több díjnyertes könyv, például a Da Vinci-kód, a Pi élete, a Vadhattyúk és a Madárdal is.

InfoRádió / The Daily
Az első három kötetet én is elolvastam angolul, nekem a harmadik tetszett benne a legjobban, habár néha annyira az agyamra tudnak menni a szereplők, nem tudom miért de sokszor jött, hogy a földhöz vágjam a könyvet. Sok a gyűlölet benne egy olyan gyerek iránt, aki noha vékony, talán nyámnyila mégis olyanokra képes, amire még a felnőtt varázslok sem, szóval néha rémisztően idegesít. De legalább a nyelvtanulásban jól fog.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr9284238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása