HTML

Friss topikok

Gólya-valóságshow: kikelt a tojásból a harmadik fióka

2007.05.20. 17:56 bellini

A harmadik gólyafióka is kikelt a tojásból a Somogy megyei Darányban. A falu iskolájának tetejére tavaly szereltek fel webkamerát, a gólyacsalád tagjai azóta sztárok az interneten. Eddig negyven országból több mint 100 ezer látogató nézte meg az oldalt. Az internetezők éjjel-nappal figyelik a fészek történéseit, és fórumokon vitatják meg a gólya-szappanopera legújabb részeit. Idén öt tojást tojt Ludmilla, a gólyamama, ugyanannyit, mint tavaly. Akkor azonban négy fióka elpusztult, így végül csak Jumbo repült el a szüleivel Afrikába.

   
    Una, az első fióka csütörtökön kelt ki a tojásból, őt pénteken Unika követte, szombaton pedig Uránusz is előbújt. Az internetezők azonnal jelezték gólyacsalád létszámváltozását az iskola honlapján indított fórumon.

Eddig 40 országból több mint 100 ezren voltak kíváncsiak a darányi gólya valóságshow-ra. A fészek felett elhelyezett kamera éjjel is működik, így kiderült, hogy a fiókanevelésben elfáradt gólyaszülők hajnalban összebújva alszanak el, nappal pedig felváltva kotlanak a tojásokon. Az internetezők jövő hét elejére várják a további két fióka, Unikum és Uránusz megjelenését a fészekben, amelyet a gólyarajongók mellett ettől az évtől a Madártani Egyesület is érdeklődéssel figyel.

Forrás: uno.hu

Szólj hozzá!

Címkék: esemény állatok érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr7384249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása