HTML

Friss topikok

Művészeti pályázat ipari formatervezés témában

2007.04.28. 13:13 bellini

Hatodik alkalommal írta ki a Henkel művészeti pályázatát. A hétezer euróval járó Art.Award 2007 témája az ipari formatervezés. A 28 ország művészei számára meghirdetett díjra június 8-ig lehet jelentkezni.

A kelet-közép európai, illetve a közép-ázsiai régió országai számára immár hatodik éve hirdeti meg a bécsi székhelyű Henkel Central and Easten Europe az Art.Award díjat, amelynek szakmai hátterét a KulturKontakt Austria adja. A cél a különböző kultúrájú népek közeledése, egymás megértése a kortárs művészet által. A grafika, fotó és ipari formatervezés kategóriák háromévente ismétlődnek, idén az utóbbi témában írták ki a pályázatot. A Henkel Művészeti Díj az elmúlt években rangos elismerés lett. Díjazottjai rendszeresen szerepelnek nemzetközi művészeti eseményeken. Tavalyelőtt 32, tavaly 59 magyar pályázó volt.

A Henkel Art.Award 2007 díja bruttó 7 000 euró, melyre ipari formatervezéssel foglalkozó, 40 évnél fiatalabb művészek jelentkezhetnek alkotásaikkal 2007. június 8-ig. Ötnél több magyar jelentkező esetén hazai zsűri választja ki azokat, akik a nemzetközi mezőnybe jutnak. A magyar zsűri elnöke, és az itthoni pályázat szakmai vezetője Bárkányi Attila, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékének tanszékvezető-helyettese. A nemzetközi zsűri Bécsben szintén öt döntős művészt választ, akiknek alkotásait bemutatják a bécsi díjátadó alkalmából rendezett kiállításon. A Henkel Art.Award 2007 nyertesét ott hirdetik ki november elején. A pénzdíjon kívül a Henkel a művészt támogatja még abban is, hogy hazájában önálló kiállítást rendezzen.

További részletek a pályázatról ITT

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr3764617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: black diamond trader forex v2 2018.03.24. 19:12:40

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Trackback: Nuestro sitio 2017.12.13. 07:08:52

Jövő vasárnap tüntetnek a pedagógusok - softrapidsharecom

Trackback: arreglo floral navidad 2017.11.13. 21:10:44

It's raining testcars :) - Privát gondolatok az autók világáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása