HTML

Friss topikok

Semmicske énekek őrzik az időt!

2008.11.18. 12:18 bellini

Bognár Szilvia nagyszabású lemezbemutató koncertre készül december 3-án 20 órakor a Millenáris Fogadó színpadán. Az eMeRTon-díjas énekesnőnek 2006-ban jelent meg első albuma „Ének őrzi az időt” címmel, amelynek folytatása az újabb őszinte dalokat egybe gyűjtő Semmicske énekek.

Bognár Szilvia nevével már számtalan helyen találkozhattunk: a Anima Sound System zenekartólkezdve a Makámon át  a Szájról Szájra produkcióig, de pályafutását egy sor kiváló lemezen való közreműködés és több rangos szakmai díj fémjelzi. A népdal témára írt kompozíciók színpadra állítása különösen fontos az énekesnő számára: dalaival a hallgató számára a hagyományos paraszti kultúra titkait tárja fel, kincseit pedig szeretné megőrizni és a mai kor emberéhez közelebb hozni.

Az adventi időszak első hetében sorra kerülő koncerten „semmicske énekek” szólalnak majd meg a barátság fontosságáról, a rokonság dicséretéről és a szerelem ezerarcúságáról. Szilvi ezt már nemcsak magyar népdalokkal fejezi ki, hanem bolgár, csuvas, és cseremisz népek zenei nyelvén.

A koncerten vendége lesz a népzene és a worldmusic másik két kiemelkedő énekese: Herczku Ágnes és Szalóki Ági.

Szólj hozzá!

Címkék: koncert buli album énekesnő

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr89775243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása