HTML

Friss topikok

ZOLTÁN ERIKA - Retrodisco Best Of +

2008.10.30. 13:31 bellini

Ki hinné, hogy a „Szerelemre születtem” című Zoltán Erika sláger már több mint két évtizede, az 1986–ban megrendezett Inter-Pop fesztiválon hangzott el legelőször. Tagadhatatlan, hogy mára már Erika slágerei is a hazai retro láz kihagyhatatlan része, meghatározó jelensége is egyben. Bizonyítja mindezt a megszámolhatatlan fellépés, ahol Erika nagy sikerrel énekli dalait.

 

Az új Retrodisco Best of+ album olyan dalokat is tartalmaz, amelyek a nagyközönség számára is jól ismertek, de az új hangszerelések miatt az új generáció számára is izgalmas lehet. „Mindent a szemnek”, „Elvarázsolt éj”, „Miért sírnak ritkábban a fiúk” és még sorolhatnánk. Az album külön érdekessége, hogy Erika mindegyik számot újra énekelte, és a Kiadó, valamint a zenei producer, Szabó Zé teljes megdöbbenésére Erika hangszíne pontosan olyan maradt, mint ahogy a nyolcvanas évek derekán a közönség megismerhette.

Tényleg van abban valami, hogy a dohányzás valamikor komoly bosszút áll, különösen az énekesek esetében. Erika inkább a ruhára költötte, amit az album borítója is rögtön bizonyít, hiszen valóban egyedi ízléssel választódtak ki a fotózásra a disco Princess ruhái.

A november 7-én megjelenő albumon nem csupán a régebbi dalok kaptak helyet, hanem négy vadonatúj felvétel is kényezteti a kedves vásárlót. Az albumot egy svéd zeneszerző, Felix Persson és Valla Attila közös munkája nyomán az „Ölel a zene, mint rég” című dal nyitja, továbbá egy Zsenya-Tabár szerzemény „Zuhanunk” címmel is helyet kapott. Erika két dalában ismerős hangokat fedezhetünk fel: az egyikben Josh és Jutta hívja fel magára a figyelmet, a másikban pedig békében és barátságban Erika együtt énekeli a „Mindörökké tart” című dalt Baby Gabival. Az album végére két nagyon jól eltalált remix egyveleg is feliratkozott, amelyek biztosan a házibulik és a diszkók nagy kedvence lesz.

 
A következő dalok kaptak helyet a korongon:

1. Ölel a zene
2. Szabadnapos szív
3. Vigyázz rám
4. Mindent a szemnek
5. Álom és tánc
6. Elvarázsolt éj
7. Miért sírnak ritkábban a fiúk?
8. Fekete lista
9. Régi és új (feat.Josh és Jutta)
10. Zuhanunk
11. Mindörökké tart (feat. Baby Gabi)
12. Bonus I. - DANCE MIX
13. Bonus II. - DISCO MIX

Szólj hozzá!

Címkék: zene album énekesnő megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr6740459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása