HTML

Friss topikok

THE UNBENDIGN TREES: Chemically Happy (IS The New Sad)

2008.10.09. 09:53 bellini

A magyar The Unbending Trees trió puritán, kegyetlenül őszinte kamara-balladákra és slow-core popra specializálódott.

Hajós Kristóf (ének, szövegek) miután egy kolostorból kirúgták, fordult a zene felé. Havasi (zongora) a Zeneakadémián végzett zongoraművész, aki a klasszikustól a modern felé fordult. Háry Péter (basszusgitár, szintetizátorok, trombita) pedig hosszú producerkedés után szállt be teljes tagként újra egy zenekarba.

Hármójuk világából jött létre bemutatkozó albumuk, a Chemically Happy (Is The New Sad) nyers és költői dalok gyűjteménye, ami túlzás nélkül már most állítható, hogy különleges hangzást hozott létre.

A Myspace-en Ben Watt (ex-Everything But The Girl) fedezte fel, és szerződtette le őket a Strange Feeling Records labeljéhez, melyet a Buzzin' Fly kiadójának alternatív és indie részlegeként alapított.

A The Unbending Trees nagy erejű bemutatkozását Londonban tette 2007. őszén és négy dalos EP-jük Jim Gellatly (XFM Scotland), Rob Da Bank (BBC Radio 1), Molloy Woodcraft (The Observer) elismerését vívta ki.

Mindeközben idehaza is történni kezdtek a dolgok: az akkor induló magyar MTV játszási listáján az EP-re készült videoklipek közül a You Are A Lover az 5-ik, az Alfred's Lovesong videója pedig a 13. helyig jutott.

2008. tavaszán egyszeri közös produkcióval jelentkeztek a Heaven Street Seven frontemberével, Szűcs Krisztiánnal, amely mind az mr2 Petőfi, mind a Radio Café játszási listáját vezette hetekig.

A közép-európai hangzást kis gótikus sötétséggel ötvözve Leonard Cohen vagy Scott Walker lennének a legmegfelelőbb hasonlatok. Tracey Thornt (ex- Everything But The Girl, Massive Attack - Protection) annyira elvarázsolta zenéjük, hogy örömmel fogadta a zenekar felkérését egy duett rögzítésére. Az ’Overture’ című dalt a BBC6 mutatta be először júliusban.

Az október 6-án megjelenő album véleményért kiállt. Vagy szeretni, vagy gyűlölni kell. Nyers, őszinte, megingathatatlan és különleges.

 
www.theunbendingtrees.com

3 komment

Címkék: zene magyar énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr87704650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gus · http://gus.hu 2008.10.09. 21:44:03

hihi. nekem már van. :-)

bellini · http://doily.hu 2008.10.09. 23:01:05

Gus: Hát aki nagy fan, és még az énekest is ismeri (ha jól sejtem) :)
süti beállítások módosítása