HTML

Friss topikok

Rekordok könyve 2008: új rekordokkal

2008.10.03. 12:00 bellini

A Guiness World Records idén is elkészítette az idei rekordok listáját. A nagy könyvbe bekerültek új rekordok, de az újak mellett jó néhány régi is szerepel, ezeket ugyanis még nem döntötték meg.

A legérdekesebb rekordokat összegyűjtő könyv szerint a világ legöregebb koszorúslánya 105 éves. Edna Parker asszony pedig a világ legidősebb asszonya, aki 1893 április 20-án született Morgan County-ban (Indiana, Amerikai Egyesült Államok). Az asszony jelenleg 114 és fél éves.

A világ legnagyobb, természetes mellekkel rendelkező nőjét Norma Stitznek hívják. A 49 éves asszony egy általa kitalált melltartó méretet hord - 73 1/2 WWW. Ami a legnagyobb szilikon mellet illeti, a rekordtartó a pornószínész, Maxi Mounds, akinek mellei elérik a 9 kilót. Maxi 1.82 m magas és 61 MMM méretű melltartót hord.

A világ leghosszabb kutyája, egy Ír farkaskutya, Mon Ami von der Oelmühle, aki eléri a 2 méter 32 centiméter hosszúságot. A Rekordok könyve fenntartott egy helyet a világ legkisebb kutyájának is, a Heaven Sent Brandy nevű chihuahua 15 cm hosszú.

A világ legerősebb mobiltelefonja a 2.50 x 1.14 x 0.49 méretekkel rendelkező Sony Ericsson W810i.

Damien Hirst brit művész egy hónap alatt csaknem 50 munkáját adta el 120 millió dollárért, ezzel pedig megdöntötte az egy művészre jutó licitációk számát.

A svájci Roger Federernek még két grand slam címet kell elnyernie, hogy együtt szerepelhessen Bill Tilden, Richard Sears és William Larned játékosokkal a Rekordok könyvében.

Az atlétikai világrekordot - 100m/férfiak - Usain Bolt döntötte meg, aki az idei Pekingi Olimpián 37 km/órás sebességgel szaladt. A jamaicai sportoló saját rekordját is megdöntötte, a célba 9,69 másodperc alatt ért be.

A legerősebb Hollywoodi pár a Brangelina, Angelina Jolie ezzel kiüti Jennifer Anistont, míg Brad Pit Tom Cruiset utasította maga után. Samuel L. Jacksonnak lett a legnagyobb bevétele Hollywoodban, 7,94 milliárd dollárt keresett 68 filmjével.

A zene és a celebek terén is új rekordok dőltek meg. Britney Spears ismét a legkeresettebb személy lett az interneten, köszönhetően botrányainak, de nemrég elért sikerei is nagyot dobtak a keresések között.

Amy Winehouse is helyet kapott az idei Rekordok könyvében, hiszen ő a legtöbb Grammy díjjal büszkélkedhető brit énekesnő. A Led Zeppelin is újabb rekordot állított fel, hiszen a csapat Londoni koncertjére csaknem 20 millió jegyet adtak el.

A legérdekesebb rekord mégis a Guiness Book of Records kiadvány eladása, hiszen a Rekordok könyve 2008-ban 100 millió példányszámban kelt el a világ 100 országában. Az évente megjelenő kiadványt Hugh Beaver hozta létre 1950-ben. A Rekordok könyve 2009-es kiadványt szeptember 17-én adták ki.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr20694037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása