HTML

Friss topikok

Klipet forgatott a theGrenma

2008.09.17. 17:35 bellini

 

Most készül a the Grenma nevű softcore punk trió második lemeze, és az első videóklipet, az Enyém az utolsó szó című számhoz le is forgatták a múlt héten. A képsorok pedig Lengyel Andor rendező keze alól kerülnek majd ki, akit a Fej vagy írás című film, illetve többek között a Depresszió és a Stereomilk klipjei rendezőjeként ismerhet a nagyközönség.

- Image klip lesz, amibe lassításokat és mozgásokat kértek a srácok. A helyszín pedig a csepeli gyártelep, mivel lepukkant környezetet akart az együttes és az itt megtalálható régi indusztriális épületek ideálisnak bizonyultak – mesélte Lengyel Andor a forgatás szünetében. – A képsorok első felét a szabadban vesszük fel egy szürke kopott épület előtti kavicsos terepen, a második felét pedig egy nagyon szép régi klinkertéglás épületben.

A lepukkant helyszín a theGrenma punkos stílusával és kiegészítőivel, például a piros-fehér mintás dobbal illetve egy teljesen átlátszó basszusgitárral párosulva izgalmas képi világot ígér. – Az utómunkálatokkal hét vége felé leszünk kész, úgyhogy hamarosan a nagyközönség is láthatja majd a klipet – tette hozzá a rendező.

- Hogy honnan jött a csepeli gyártelep ötlete? Igazából ösztönösen mindannyian lepukkant helyszínt szerettünk volna, mert tetszenek az ilyen helyek. A nevünk is hasonlóképpen lett megválasztva, csak azért mert tetszett nekünk egy szó. Matyival 1999-ben kezdtünk el zenélni, és angolt is akkor kezdtünk tanulni. Matyinak pedig az lett a kedvenc szava, hogy grandmother , ami azt jelenti, hogy nagymama. Ezt rövidítettük le Granma-ra, és először ez lett az együttesünk neve. Ezt viszont mindenki fonetikusan ejtette ki, ráadásul a Google-on is rákerestem erre a szóra és kiderült, hogy egy kubai kommunista lapot is így hívnak. Ekkor változtattuk meg theGrenma-ra – mesélte Csongor, az FF Film & Music kiadóhoz tartozó együttes énekes-gitárosa.

Az együttes legnagyobb terve őszre a második lemezük elkészítése, mellyel kapcsolatban mindent „saját kezűleg” szeretnének csinálni. – Most kezdtünk el dolgozni a lemezen, ami legkorábban október végére vagy november elejére készülhet el, mert úgy döntöttünk, hogy Matyi, a dobosunk lesz a hangmérnök, illetve minden mást, még a keverést és a produceri munkákat is mi csináljuk. Felállítunk egy házi stúdiót, és annyi időt szánunk rá, amennyit csak kell, mert úgy gondoljuk, hogy a rengeteg tapasztalat, amit szerzünk eközben, megéri. Emiatt viszont ősszel nem nagyon lesznek koncertjeink, csak egy, Nyíregyházán, szeptember végén. De ezt majd télen illetve tavasszal egy nagy turnéval szeretnénk bepótolni – avatott be Csongor a terveikbe.

Szólj hozzá!

Címkék: zene magyar énekesek együttesek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr72668264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása