HTML

Friss topikok

Ismét magyar jelölt az Art.Award-ra

2008.09.17. 17:14 bellini

Ötszáz pályázó közül jutott Gellérfi Pál a Henkel Art.Award 2008 hat döntőse közé. Az idén hetedszer, most a kortárs grafika kategóriában kiírt nemzetközi művészeti díjat 29 országban hirdették meg. Tavaly Domán Rajmund a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező hallgatója nyerte el a 7000 euróval járó elismerést. November 17-én Bécsben dől el, ki lesz az idei díjazott.

Ezelőtt hét évvel azért alapított művészeti díjat a Henkel regionális vállalata, a Henkel Central Eastern Europe, hogy támogassa, egymáshoz közelítse az üzleti tevékenysége területén élő művészeket. A grafika, fotográfia és formatervezés kategóriák évente váltják egymást. Idén kortárs grafika témában írták ki a díjat, és összesen közel ötszázan adták be pályázatukat. A Henkel Art.Award 7000 euróval jár, ezen kívül a nyertest a Henkel támogatja egy, a hazájában megrendezendő kiállítás megszervezésében is. Tavaly Domán Rajmund, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező szakos hallgatója nyerte el a díjat kotyoGO elnevezésű hordozható kávéfőzőjével.

 

Az idei díjat tavasszal hirdették meg Magyarországon is, júniusban választotta ki a hazai zsűri a 107 magyar pályázó közül az öt továbbjutót, Gallusz Gyöngyit, Gellérfi Pált, Somogyi Laurát, Takáts Mártont és Véssey Gábort, akik hazánkat képviselték Bécsben.  

 

Nemrégiben ült össze a nemzetközi zsűri, melynek tagjai voltak: Gregor Podnar – berlini és ljubljanai galériák tulajdonosa (elnök), Jutta M. Pichler, a Kremsi Karikatúra Múzeum igazgatója, Monika Knofler, a Bécsi Szépművészeti Akadémia grafikai gyűjteményének igazgatója és Zoran Petrovski, a Szkopjei Nemzeti Múzeum kurátora. A zsűri hat jelöltet választott ki a díjra. Gellérfi Pál Magyarországról, Pola Dwurnik és Michael Tatarkiewicz Lengyelországból, Natalija Seruga és Miha Strukelj Szlovéniából, illetve Alban Muja Koszovóból esélyes a Henkel Art.Award 2008 elnyerésére. Az eredményhirdetés november 17-én lesz a Bécsi Szépművészeti Akadémia Műteremházában.

 

A  díj szakmai közreműködőjének, a KulturKontakt Ausztriának a közreműködésével a jelöltek pályázati anyaga ezután látható lesz a a Galerie ArtPoint kiállítótermében (1010 Wien, Universitätstrasse 5.) november 19. és december 5 közt (nyitva hétfő-péntek 14-18 óráig), valamint a „Platform for Young Art” kiállításán (1010 Wien, Bäckerstraße 4.) december 9. és 2009. február 9. között (nyitva kedd-péntek 11-19, szombat 11-17 óráig).

 

A Henkel 130 éve olyan márkák és technológiák vezető gyártója, melyek könnyebbé, jobbá és szebbé teszik az emberek életét. A Henkel, mely a Fortune Global 500-as listán szereplő vállalat, három stratégiai területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve adhesives technologies (ragasztás technológiák). A 2007-es pénzügyi évben a Henkel árbevétele 13,074 milliárd euró, üzleti eredménye 1,344 milliárd euró volt. Világszerte 53 ezer alkalmazott törekszik arra, hogy megvalósítsa a márka üzenetét: A Brand like a Friend, azaz, a Henkel barátságos márka legyen; és azt is, hogy a világ több mint 125 országában bízzanak a Henkel márkáiban és technológiáiban.

 

A bécsi székhelyű Henkel Central Eastern Europe (HCEE) koordinálja a vállalat üzleti tevékenységét 32 országban Közép és Kelet Erópában, valamint Ázsiában.  A Henkel mosó- és tisztítószerek és kozmetikai termékek vezető gyártója. Piacvezető a hajkozmetikai termékek, valamint a ragasztóanyagok és a felületkezelés területén. A közép-kelet-európai cég több mint 10000 munkatársával 2007-ben 2,214 milliárd euró árbevételt ért el.

 

Gellérfi Pál pályázati anyaga a www.henkel.hu honlapon található.

Szólj hozzá!

Címkék: média esemény magyar pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr95668213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása