HTML

Friss topikok

MTV Ősz: Megújuló közéleti műsorok

2008.08.21. 15:01 bellini

Ősztől átalakul, újjászületik a Magyar Televízió több közéleti műsora. A klasszikus közszolgálat jegyében készülő programok közül új időpontban, megújult környezetben jelentkezik a nyolcvanperces Ablak, élő lesz a szeptembertől virtuális stúdióból sugárzott Kárpát Expressz, és többen láthatják a kisebbségi műsorokat is az új műsorsávnak köszönhetően.

 

Az eddiginél lényegesen több nézőhöz juthatnak el ősztől a hazai kisebbségek műsorai is a köztévén: a Magyar Televízió egyes csatornáján augusztus végétől hétköznap 15 órától 17.30-ig a közéleti műsoroké lesz a főszerep. Hétfőtől péntekig ebben a műsorsávban jelentkezik valamennyi hazai nemzetiségi magazin, de itt kapott helyett a köztévé új esélyegyenlőségi műsora, az Esély, a katonasírok felkutatását célul kitűző, keddenként sugárzott Sírjaik hol domborulnak?, valamint minden hétfőn az agrárgazdasági témákkal foglalkozó PénzVidék.

 

A hazai és határon túli nézők augusztus 25-én 16.30-tól láthatják először az új műsorsávban a 25 perces Kárpát Expresszt, amelyet az m1 ettől a naptól élőben, virtuális stúdióból sugároz. A tematikus hír- és hírháttérműsor nézőinek naprakész tájékoztatása érdekében az adások szerkesztői több mint félszáz Kárpát-medencei tudósítóval állnak napi kapcsolatban.

 

Megújul az Ablak. A hagyományoktól teljesen eltérő modern díszletben és főcímmel jelentkezik augusztus 29-én, pénteken 15.30-kor a nyári szünet után újra a Magyar Televízió egyik legrégebbi közéleti szolgáltató magazinja Dombóvári Gáborral és Horváth Szilárddal. Az összesen nyolcvanperces műsor első része hétről hétre változik. Minden második héten Fórum lesz, melyben 40 percen át szakértők válaszolnak élőben a nézők kérdéseire, az első adásban például az általános iskolai tanévkezdéssel kapcsolatban. A Fórumot ugyanebben az időpontban kéthetenként a nyugdíjasoknak szóló Évgyűrűk, illetve az Ablak különkiadása, egy riportdokumentum-összeállítás váltja. A 16 órakor kezdődő klasszikus Ablakban a nézők mindennapi ügyes-bajos dolgaiban nyújtanak segítséget a műsor készítői, köztük olyan régi ismerősök mint Bálint György és dr. Szentmiklósi Péter.

 

Visszatér a képernyőre egy korábbi esélyegyenlőségi műsor, az Esély. Csütörtök délutánonként láthatjuk a megszokottól eltérő, dinamikus, fiatalos stílusú új magazint, amely fogyatékkal élő vagy hátrányos helyzetű emberek örömeit, gondjait mutatja be. Az első adásban szó lesz arról, hogy miként élvezhetik a vakok a természetjárást tandemmel, és ellátogatnak a nagyatádi Ironman versenyre is, ahol több mint negyven fogyatékos sportoló készül a legnagyobb kihívásra, vasemberré válni.

 

Augusztus 28-tól a korábbi TV Taxi című műsor, immáron Euro Taxi néven heti műsor lesz, a megszokottnál hosszabb, 25 perces terjedelemben. A műsort a csütörtöki Az Este után, 11 óra körül láthatják majd az érdeklődők az m1 képernyőjén. Az Euro Taxi összegyűjti Európában az ott élők véleményét, gondolatait, így egy kicsit bekukucskálhatunk a különböző országok életébe. Ez a valódi európai körkapcsolás: a taxisofőrök Magyarországot és a környező országokat járva kérdezik utasaikat egy-egy aktuális vagy izgalmas témában.

 

Továbbra is vasárnap 8 órától kerül az m1 képernyőjére a rendkívül népszerű Főtér. Az országjáró magazin első őszi adásában, szeptember 7-én a Hortobágy környékére látogat a stáb.

Szólj hozzá!

Címkék: tv hír

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr63626119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása