HTML

Friss topikok

Keleti Andrea és Fábry Sándor is rajthoz áll a Kékszalagon

2008.07.11. 16:19 bellini

Zsúfolásig megtelt az Operaház egyik elegáns terme a T-Mobile Nagydíj 40. Kékszalag MOL Fesztivál tegnapi sajtótájékoztatóján. Wossala György köszöntőjét azzal kezdte, hogy ekkora sajtóérdeklősét még nem tapasztalt Kékszalag sajtótájékoztatón. Talán ez nem véletlen, az idén ugyanis megdőlhet a csúcs, amit a Nemere II. cirkáló tart 10 óra 40 perccel. A tegnapi rendezvényen a regatta „laikus” versenyzői is tiszteletüket tették, így jelen volt Fábry Sándor, Keleti Andrea, Dombovári Vanda, Laky Zsuzsi és Sándor Orsi is.

Július 17-20. között rendezik meg a T-Mobile Nagydíj 40. Kékszalag MOL Fesztivált. A Balaton legrangosabb vitorlásversenye pénteken 9 órakor rajtol el Balatonfüredről.

-          Európa leghosszabb távú viadalán megdőlhet a tavalyi részvételi rekord, így várhatóan több mint 510 hajó áll majd rajthoz – mondta beszédében Wossala György a Magyar Vitorlás Szövetség ügyvezetője. – A mezőny nagyságát mutatja, hogy 5,2 km hosszú rajtvonalon sorakoznak fel a vitorlások. Megfelelő szélviszonyok esetén az esélyes Liberák vetélkedése során átíródhat a verseny csúcsa is, ezt 1955 óta a Nemere II. tartja 10 óra 40 perccel.

 

A favorit idén is a 2001 óta mindig első Litkey Farkas vezette hajó, de nagy esélyesként tartják még számon a Király Zsolt, Soponyai Géza és Rauschenberger Miklós által kormányzott Liberákat is.

 

-          A www.kekszalag.hu – n, a verseny hivatalos weboldalán élőképes közvetítés lesz a nyerésre esélyes hajókon és a kísérő motorosokon elhelyezett kameráknak köszönhetően, továbbá 80 vitorlást láttak el nyomkövető GPS – tudtuk meg Nagy R. Attilától, a Magyar Vitorlás Szövetség társelnökétől.

 

A tavaly remekül bevált újítást követve, idén is részt vesznek a sztárvilág nagyjai a regattán. A hírességek a Nautic osztály hajóin kaptak helyet. Így versenybe száll Fábry Sándor, Keleti Andrea, Sándor Orsi, Laky Zsuzsi, Dombovári Vanda, Bagi Iván és Árpa Attila is.

 

-          Gazella léptű, kalapos nőket szeretnék a kikötőkbe - mondta Fábry Sándor, aki szerint jó ötlet lenne a fogadás bevezetése, persze nem haszonszerző okokból, hanem az izgalom fokozására. - Minden egyes alkalommal, amikor egy repülő felszáll, elsírom magam, és ugyanez az érzés fog el, amikor két vitorlás száguld egymással szemben a nyílt vízen, holott a szél egy irányba fúj – mesélte a showman. – A szépséges hölgyeket, akik most indulnak először Kékszalagon, azonban nem tudom megnyugtatni, nem lesz ez egy kéjutazás – viccelődött Fábry.

Pártai Lucia időjárási előrejelzéseit követően Szellő István, a rendezvény moderátora biztosított mindenkit, vasárnapra, a díjkiosztóra várható némi szellő, hiszen ő lesz az eredményhirdetés házigazdája is.

Egy nappal a nagy verseny előtt az utánpótlás is magyar tengerre száll a Kékpántlika díjért. Az ifjú titánok közül eredményével kitűnik a sok vitorlázástól már most napbarnított Péch Fanni, aki EB második helyezett lett.
 

Kékszalag programajánló:

Július 17. csütörtök
11.00      Kékpántlika rajt
18.30      Kékpántlika gyermekverseny díjkiosztó
20.00      Caramel koncert
 

Július 18. péntek 

8.30        Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok légi bemutatója
9.00        Kékszalag rajt
10.00      Borfalu megnyitása
12.30      Zenés programok
19.00      MOL bemutatja: Máté Péter emlékkoncert

Befutás: Megérkeznek a leggyorsabb versenyzők 

Július 19. szombat

Befutás második napja, folyamatosan érkeznek célba a versenyzők
10.00      Gyermekprogramok

21.30      T-Mobile bemutatja: Majsai Gábor és a Little Sweet Band 

Július 20. vasárnap

10.00      Családi programok
11.00      Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok légi bemutatója
12.00      Kékszalag ünnepélyes díjkiosztó

Szólj hozzá!

Címkék: esemény magyar rendezvény sztárok celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr6563958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása