Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Friss topikok

Szexuális úton terjedő betegségek: hepatitisz B és C

2008.07.08. 11:07 bellini

A hepatitis B és a hepatitis C krónikus fertőző betegségek általában szexuális úton, vagy vér útján terjedő betegségek. Világszerte a legveszedelmesebb, nehezen gyógyítható betegség.

Az utóbbi években egyre több hepatitis fertőzést regisztráltak. A szexuális úton terjedő és a szépségszalonokban elkapott hepatitis betegségek egyre gyakoribbak világszerte, míg a kórházakban történő fertőzések száma csökken.

A hepatitis hasonlóan terjed mint az AIDS, azonban a HVB és HVC hepatitis vírusok nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek mint a HIv ezért könnyebben átterjedhetnek egyik személyről a másikra.

A diagnózist vérvizsgálat alapján tudják kimutatni. A betegség tünetei hasonlítanak a megfázás tüneteire, izom- vagy ízületi fájdalom, fáradság, étvágytalanság, változó kedélyállapot, szédülést és hányinger.

A gyógyítás igencsak költséges és nehézkes, sok esetben hasztalan. A teljes gyógyulás esélye nagyon csekély, általában a pácienset egész élete végéig megfigyelés és kezelés alatt tartják.

Nagyon fontos, hogy védekezzünk a betegség ellen. Szerencsére létezik a hepatitis B ellen megelőző kezelés is, a vakcina. A hepatitis C esetében még folynak a kísérletek.

1 komment

Címkék: szex egészség életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr15558506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moni 2008.07.15. 17:33:25

Igen, a hepatitis C ellen jelenleg nincs védőoltás, de a B és az A ellen igen. Képzeld, találtam a neten egy weboldalt, ahol 3 megdöbbentő youtube-os videót is betettek a hepa A-ról és a B-ről is. Arról szól, milyen ellenálló mindkét vírus, még beszáradt állapotában is képes fertőzni, illetve nem megfelelő hőkezelés mellett is aktív. Szó van egy sorozatos megbetegedésről egy egyiptomi csúcsszállodában, ahol, állítólag a narancslétől kaptak hepatitis A-t a turisták. Szép kis nyaralás... www.utazaselott.hu/
süti beállítások módosítása