HTML

Friss topikok

Váratlanul meghalt az első magyar szívátültetett gyerek

2008.06.24. 10:23 bellini

A szívátültetettek táborában hirtelen rosszul lett, majd elhunyt az első szívátültetett magyar gyerek. Hiába érkezett még mentőhelikopter is, nem tudták újraéleszteni.

Kedd reggel meghalt az első magyar szívátültetett gyerek - erősítette meg a Független Hírügynökség értesülését Szalamanov Zuzsa, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért szervezet elnöke. A 9 éves Lőrincz Balázs a szervátültetett gyerekek táborában halt meg Balatonvilágoson. Reggel még kiment az erkélyre fényképezni, majd bement a szobájába meginni egy pohár vizet, amikor rosszul lett. Egy órán át próbálták újraéleszteni, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre de már nem tudták megmenteni.

Lőrincz Balázs hétfőn késő délután még interjút adott a Független Hírügynökség tudósítójának és elmondta, hogy jól van, már nem kell fertőzés ellen védő maszkot viselnie. A Somogy megyei Babócsán lakó kisfiún tavaly októberben hajtottak végre szívátültetést, ez volt az első ilyen műtét Magyarországon, amelyet gyereken végeztek.

Forrás: velvet.hu

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír elhunyt

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr67536528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása