HTML

Friss topikok

Kedden kezdődik a borfesztivál Szegeden

2008.05.20. 12:12 bellini

Tizennegyedik alkalommal rendeznek borfesztivált Szegeden, a kedden este a borrendek felvonulásával kezdődő hatnapos gasztronómiai seregszemle - melyen idén mintegy száz borász vesz részt - a vidék legnagyobb ilyen eseménye. A város főterén felállított faházakban szinte az összes hazai borvidék nedűiből kóstolhatnak a "borértő" szegediek. A hagyományoknak megfelelően a fesztiválon idén is több, Az év bortermelője címmel kitüntetett borász míves boraival találkozhatnak a látogatók: a villányi Bock József, Polgár Zoltán, Gere Attila és Tiffán Ede mellett képviselteti magát a fesztiválon a szekszárdi Vesztergombi Ferenc és az elismerést legutóbb elnyert, soltvadkerti Frittmann János is.
 

 
Az alföldi borászok közül a díjjal elsőként kitüntetett 110 hektáron gazdálkodó termelő szerint a Széchenyi tér platánjai alatt rendezett fesztivál hangulata utánozhatatlan. A családi pincészet 1999 óta vesz részt a seregszemlén, s boraik számos díjat nyertek már itt. A közönség idén is a termelő borainak teljes választékát - 18-20 fajta nedűt - megkóstolhatja a seregszemlén.

 

A fesztivált, a hagyományokhoz híven borverseny előzi meg, amelyen avatott bírálók választják ki a seregszemle legjobbjait. A versengésre mintegy száz bort neveztek fehér, vörös, rozé, siller, desszert és tokaji kategóriában. Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a szakmai zsűri mellett a kulturális és gazdasági élet szereplőiből álló társadalmi grémium is értékeli a borokat.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: hírek esemény magyar rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr20478299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása