HTML

Friss topikok

Mickey egér 80 éves

2008.05.15. 14:04 bellini

A Walt Disney társaság ikonja és minden idők legismertebb rajzfilm figurája, Mickey Mouse május 15-én, csütörtökön töltötte be "életének" 80-ik életévét.

Mickey-t 1928-ban alkotta meg Walt Disney és Ub Iwerks. A figura egy éven át a Mortimer nevet viselte. Walt Disney azt mondta, hogy a rajzfilmfigura ötletét Charlei Chaplintől kapta: "egy kisember, aki mindenkit jókedvre akart deríteni".

Mickey első rövidfilmje a Planet Crazy címet viselte. Ez volt a karakter kiindulópontja, mely azóta az egész világ legkedveltebb figurájává vált.

A Walt Disney vállalat november 18-án ünnepli Mickey születésnapját, ugyanis ezen a dátumon adták ki az első hangos rövidfilmet, Steamboat Willi néven.

1932-ben Walt Disney Oscar díjat kapott az Amerikai Filmakadémiától, a Mickey Mouse megformálásáért. 1978-ban, amikor Mickey betöltötte az 50-ik évét csillagot kapott a hírességek sétányán, Hollywoodban. A Disney egere eddig csaknem 120 animációs filmben szerepelt.

Mickey Mouse - Plane Crazy



Mickey Mouse : Steamboat Willie

Szólj hozzá!

Címkék: blog esemény hír rajzfilm érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr68470781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása