HTML

Friss topikok

10 év alatt 457%-al nőtt az esztétikai beavatkozás száma

2008.05.05. 09:28 bellini

8%-al növekedett meg az Amerikai Egyesült Államokban 2007-ben a sebészeti vagy csupán a sima esztétikai beavatkozások száma, a 2006-os évhez képest, ez az érték 457%-al több a tíz évvel ezelőtti adatokhoz képest.

A tíz évvel ezelőtti beavatkozásokhoz képest 457%-al növekedtek meg az esztétikai beavatkozások száma az Egyesült Államokban, derült ki az Amerikai Esztétikai Sebész Társaság közleménye szerint.

Az összesen 11,7 millió beavatkozás - 18% sebészeti, 85% nem-sebészeti - csaknem 13 milliárd dollárba került, az ASAPS szerint.

Tíz év alatt jelentős növekedést ért el a szépészeti beavatkozások száma, az ASAPS 1997 óta gyűjt adatokat ezen beavatkozásokról. Csupán tavaly 2,77 millió beavatkozás során használtak Botox injekciót, a legnépszerűbb beavatkozás azonban mégis a zsírleszívás volt.

Az öt legnépszerűbb beavatkozások között szerepel a mellénagyobbítás, zsírleszívás, szemhéj és hasfelvarrás, és a mellkisebbítése.

Ami a nem sebészeti beavatkozást illeti a legnépszerűbb beavatkozások között szerepelt a lézeres szőrtelenítés, a bőr regenerálása. 2007-ben a páciensek 91%-a volt nő, csaknem 10,6 millió operációval.

Annak ellenére, hogy a férfiak még mindig kisebbségben vannak, számuk évről évre nő, 2006-hoz képest 2007-ben 17%-al több férfin végeztek el valamilyen beavatkozást.

Férfiaknál legnagyobb részben zsírleszívást alkalmaztak (57.980 operáció), de Botox injekciós beavatkozások is a toplistán szerepeltek.

Ha tehetnéd te milyen beavatkozást vállalnál be ?

Szólj hozzá!

Címkék: hír egészség életmód érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr98454404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása