HTML

Friss topikok

VIVAT BACCHUS - Boriginal

2008.02.17. 10:47 bellini

A Vivat Bacchus énekegyüttes (öt fiatal, rendkívüli tehetséges énekes) 2001 júliusában, egy külföldi utazás során alakult. Gyökereik a pécsi Bartók Béla férfikarig nyúlnak vissza. A "kultúrált borfogyasztás és a mulatozás igéjét bordalokban megénekelve" jutottak el számos hazai és Európa különböző pontjain megrendezett borfesztiválra, boros rendezvényre, szüreti és folklór-fesztiválra. Amitől a csapat egyedi és különleges: hogy dalaik túlnyomó része saját szerzemény. Ezen kívül híres magyar költők borral kapcsolatos verseit zenésítik meg négy-öt szólamban. Előadásaikban fölfedezhető a népi folklóron kívül egyéb stílusirányzat is, mint pl. - jazz, blues és rock and roll-, mint bordal!

Az utóbbi időben újabb műfajban is megmutatkoztak, hiszen a népszerű rock énekes - Ákos – utolsó lemezén énekelték fel a vokál szólamokat és kísérik is a zenészt koncertjein.

A zenekar második albuma Boriginal címmel kerül február 25-én a boltok polcaira. A stílusában egyedülálló, szórakoztató anyag igazi érdekessége, hogy az egyik dalban hazánk egyik legnépszerűbb énekese, Ákos énekel együtt a fiúkkal. További különlegesség Pálffy István vendégszereplése is. István egy népszerű mesét ad elő.

Az album megjelenését nem kevesebb, mint 17 (!) híres magyar borász támogatja. A Boriginal igazi kuriózum a hazai zenei palettán.

Szólj hozzá!

Címkék: zene album énekesek megjelent

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr41342500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása