HTML

Friss topikok

Spontán vetélést okozhat a kávé és a dohányzás

2008.01.31. 10:57 bellini

A terhes nők jobb ha lemondanak a kávéfogyasztásról, ha nem akarnak spontán vetélést. Legalább is ez derült ki egy kutatás során, ami szerint a koffein fogyasztás veszélyes lehet a magzatra.

A kutatás keretén belül közel 1.000 nőt kérdeztek meg, a felmérés során pedig kiderült, hogy azoknál a nőknél akik naponta legalább két csésze kávét fogyasztottak sokkal nagyobb volt a vetélés veszélye mint azoknál a nőknél, akik nem fogyasztottak kávét egyáltalán.

A koffein megtalálható a kávéban, a teában, csokoládéban és az energiaitalokban egyaránt. Ez pedig negatív hatással lehet a magzatra. A koffein meggátolhatja a sejtek képződését és lecsökkenti a vér áramlását az anyától a magzatra. Egyes kutatók szerint a koffein befolyásolhatja a magzat súlyát és a korai terhességet.

Ez a hatás következhet be a dohányzás esetében is. Amiatt, hogy a belélegzett füst csaknem 4.000 kémiai összetevőt tartalmaz, a dohányzás igencsak jelentős terhességi komplikációkat okozhat. Gyakorlatilag, ha egy terhes nő felhagyna a dohányzással sokkal nagyobb esélyei vannak arra, hogy ne alakuljon ki nála spontán vetélés. Ezért is nagyon fontos, hogy még a terhesség első szakasza alatt lemondjon a kismama a dohányzásról.

Voltak már kellemen tapasztalataid a koffeint tartalmazó szerek fogyasztása miatt ? Mesél el másoknak is eseted.

Szólj hozzá!

Címkék: egészség életmód érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr28319293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása