HTML

Friss topikok

Gazdag volt a 2007-es év

2007.12.29. 11:51 bellini

Gazdag volt a 2007-es év a nemzetközi sajtó számára. Pikáns jelenetekben nem volt hiány, a politikusok is jócskán megkönnyítették az újságírók dolgát, nem beszélve a celebbek bakijairól.

A francia elnök ittasan jelent meg egy sajtótájékoztatón, az Európai Unió igencsak túlfűtött reklámkampánnyal akarta népszerűsíteni az európai filmeket, Chavez éneklésre adta fejét, az emberek pedig kiválaszthatták a világ hét új csodáját. A lista nyitott, várom olvasóim észrevételeit.

 -        A frissen megválasztott francia elnök, Sarkozy hatalmas hisztériát keltett a nemzetközi sajtó körében, miután egy sajtótájékoztató keretén belül igencsak eufórikus állapotban adott interjút az újságíróknak. Sarkozy alig tudott beszélni, kacagásait nehezen tudta féken tartani.

-         Amerika elnöke, George W. Bush „elvesztette” óráját miközben Albániában a tömeget köszöntötte. Annak ellenére, hogy a Fehér Ház letagadta az információt, a helyi tévéadók bemutatták azt a jelenetet, amikor Bush a tömeget köszöntve lopás áldozata lett.

-         Az Európai Unió képviselői igencsak túlfűtött reklámklippel akarták népszerűbbé tenni az Európában készül filmalkotásokat. A szexuálisan túlfűtött alkotásnak meglett a hatása, napokig ezen csámcsogott a világsajtó, azt azonban nem lehet tudni mennyire vált be a reklám mondanivalója: Let's come together

-         Megható pillanatok Venezuela elnöke, Hugo Chavez számára, aki 2007-ben kiadta első hagyományos venezuelai és mexikói dalokat tartalmazó albumát. A Canciones de Siempre című albumon a Chavez által  Alo, Presedinte című műsorában elhangzott dalok találhatók. A CD borítóján Chavez látható piros ingben, amint kezében egy mikrofont tart, fején pedig egy sombrero ékeskedik. Az elnök rajongói listája is igencsak népszerű.

-         George W. Bush annyi bakit követett el egy év alatt, mint mások tíz év alatt alig. Miután összetévesztette az APEC-t (Ázsiai és Csendes-ócáni Gazdasági Konferencia) az OPEC-el (Gáz Exportáló Országok Fóruma), az amerikai elnök Nelson Mandelat is halottnak nyilvánította. Az amerikai elnök bakijai nem értek ezzel véget. Miután kiröhögtette magát még a gyerekek előtt is, Bush egy tv műsor keretén belül rossz telefonszámot adott meg, aminek következtében egy texasi iskola telefonközpontját bombaszerűen érték a hívások.

-         Egy, a Magellan fajhoz tartozó pingvin – a faj természetes élőhelye Chile déli részén található – Peru partjainál kötött ki, miután csaknem 5.000 kilométert úszott. A madarat, akinek csupán egyik szárnya sérült, egy halász fedezte fel, amint a napsütötte tengerparton sétált. A pingvint azonnal hazaküldték, a hatóságok attól tartottak, hogy diszkriminációban részesítik a Peru természetes rezervátumában élő pingvinek.

-         Idén nyáron a Vatikán tízparancsolatot adott ki az autóvezetők számára. A dokumentum arra kéri a vezetőket, hogy tartsák be a sebességet és ne üljenek volán mögé ittasan. Az autósokat többek között arra kérik, hogy mindig mondjanak el egy imát indulás előtt, mindig vessenek keresztet, kerüljék a veszélyes előzéseket, és az erőszakos tetteket.

-         2007-ben megszavaztuk a Világ hét „új” csodáját. A már jól ismert hét történelmi emlékművet felcserélte a Nagy Kínai Fal, a Chichén Itzá, a Megváltó Krisztus szobra, a Colosseum, a Machu Picchu, a Petra és a Tádzs Mahal.

-         Pánik tört ki Oroszországban, miután egy krokodil leesett a 12-ik emeletről. A hüllőnek nagy baja nem lett, hiszen a zuhanás után nyugodtan lábra ált. A Khenar nevű hüllő már 15 éve él egy egzotikus állatokat tartó férfinél. A krokodil az esés következtében csupán egy fogát vesztette.

-         Egy Nagy-Britanniai művész úgy döntött elkészíti az amerikai elnök, George Bush portréját összevágott pornóképekből. A 36 éves Jonathan Yeo alkotása hatalmas botrányt keltett az amerikai republikánusok körében, akik nemtetszésüket fejezték ki a műalkotással szemben. A brit művész csaknem száz pornó magazint nézett végig amíg megtalálta az alkotáshoz szükséges darabokat.

-         A celebbek sem hagyták tétlenkedni az újságírókat, a legaktívabb Britney Spears volt, aki szinte az év minden hónapjában tudott valami újat hozni magából. Hól arról írtak, a lapok, hogy az énekesnő lenyírta szőke fürtjeit, hól pedig arról, hogy éppen mikor, kivel szűrte össze a levet. Britney mellett Paris Hilton és Lidsay Lohan is gondoskodott a jó sztorikról.

1 komment

Címkék: média tv pletyka érdekességek búlvár

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr73278057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.01.01. 10:24:52

"megkönnyítették az újságírók dolgát" - mondod, s talán nem is gondolsz arra, hogy ez a kor pontosan erről szól, mondhatnánk ez a veleje - készen szállítani a hírt, hogy a szereplők (a celebek) már nem csak élnek, csak úgy, az "élés" kedvéért, hanem akként, hogy egyúttal hír is legyenek. (Majdnem) minden lépésük kiszámított.
A hír nem spontán születik, hanem tudatosan megszülik!
Amúgy BUÉK!
süti beállítások módosítása