HTML

Friss topikok

Karácsony Olaszországban

2007.12.09. 16:29 bellini

Olaszországban a karácsonyi szezon három hetet tart, a szezon kezdete pedig karácsony előtt nyolc nappal kezdődik. A novena ideje alatt a gyerekek házról házra járnak és karácsonyi verseket, énekeket szavalnak és énekelnek.

Olaszország egyes helyein a gyerekek pásztoroknak öltöznek és eljátszódják Jézus születését, karácsonyi énekeket énekelnek, verseket szavalnak.


A hivatalos ünnep karácsony este előtt 24 órával van, ezt követi egy kiadós vacsora, ahonnan nem hiányozhat a speciális milánói sütemény sem, a panettone.

Az ajándékokat egy úgynevezett Urn of Fate bögréből húzzák ki, amiben mindenki számára egy ajándék van.

Karácsony napján a pápa misét mond és megáldja a népet a Vatikán terén.

Az olasz gyerekek az ajándék kibontásával Epiphany-ig, azaz január 6-ig várnak. A szokásnak híven az ajándékokat egy csúnya, Befana nevű király hordja ki. Úgy tartják, hogy amikor Jézus született ő túl elfoglalt volt ahhoz, hogy meglátogassa a Megváltót.

A karácsony esti vacsorát cenone-nak hívják, ami tulajdonképpen egy tradicionális vacsora angolnából.

A karácsonyi ebéd a Tortellini in Brodo, az ebéd mellé pandoro süteményt fogyasztanak, ami egy veronai eredetű sütemény.

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek karácsony szokások

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr37258050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása