HTML

Friss topikok

Szétzavarta a rendőrség a tüntetőket

2007.10.23. 10:32 bellini

Az Operaház lezárt környékére próbáltak bejutni hétfőn este a kormányellenes tüntetők, de a rendőrség útjukat állta. A könnygázzal és vízágyúval feloszlatott rendzavarók még néhányszor megkíséreltek összegyűlni, de a rendőrség túlerőben volt, így - ahogy egy tüntető fogalmazott - nagy visszavonulás lett a demonstrációból. A rend nem sokkal este tíz után helyreállt a belvárosban. Az összecsapásokban nyolcan sérültek meg, tizenkét embert állítottak elő.

Míg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Operában beszélt, néhány száz méterrel távolabb a vízágyúé és a könnygázgránáté volt a főszerep október 23. előestéjén. A korábbi Szabadság téri, bejelentett demonstrációról a szónokok - a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Budaházy György és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom volt elnöke - felszólítására több százan kíséreltek meg bejutni az Operaház lezárt környékére, amit a rendőrség megakadályozott.

A teljes cikk az [origo]-n.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar hír botrány búlvár

A bejegyzés trackback címe:

https://bellini.blog.hu/api/trackback/id/tr86204609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása